Cica kvíz IV.

Elérkezett az idő egy újabb macskás kvízhez! A korábbiakhoz hasonlóan most is főként az elmúlt félévben az enkedvencem.hu-n megjelent cikkek közül választottunk ki tízet, és különböző kérdéseket tettünk fel velük kapcsolatban. A kérdésekben elrejtett linkek most is segítséget nyújtanak, ha elakadnál, a többi macskás kvízünket pedig itt találod!

1. Az alábbi képen a jordániai brit nagykövetség nemrég kinevezett főegerészét láthatod. Hogy hívják a szerencsés cicát?20171111_enkedvencem_főegerész_cikk2

2. Te néznél egy olyan valóságshow-t, melyben macskák a főszereplők? A Keeping up with the Kattarshians című, online is követhető műsor pontosan erről szól, de vajon melyik országból sugározzák?

3. Tudtad, hogy a macskák idejük egyharmadát, de akár a felét is eltölthetik mosakodással? A Douxo® Care Habbal egy kis időt spórolhatunk kedvencünknek, és a testi épségünket is megkíméljük, hiszen vizet sem kell használnunk. A hab mellett még háromfajta Douxo® Care termék segít macskád tisztán tartásában, de az alábbi négy közül egy nem létezik. Melyik tehát a kakukktojás?

4. A macskák egy különleges képességüknek és a testi adottságaiknak köszönhetik azt, hogy legtöbbször a talpukra esnek zuhanás után. Hány méteres magasság az ideális ahhoz, hogy felvegyék a zuhanás lassulását eredményező ejtőernyő pózt?

5. Nemrég hunyt el a világ legidősebb cicája, aki tekintélyes kort ért meg. Mikor született Szerecsendió?

6. Közeleg a szilveszter, amikor a legtöbb macska elbújik, vagy rosszabb esetben elmenekül otthonról a petárdák és a tűzijátékok miatt. A félelem ellen természetes megoldást nyújt a Feliway® termékcsalád, mely szükségtelenné teheti a nyugtató gyógyszerek alkalmazását. Melyik NEM tagja a Feliway® termékcsaládnak az alábbiak közül?

7. Nem lehet egyszerű macskáknak zenét szerezni, ám David Teie mégis megpróbálkozott vele. A kísérlete a tudósok figyelmét is felkeltette, akik tesztalanyokon vizsgálták a macskamuzsika hatását. A kísérletben résztvevő cicák hány százaléka reagált pozitívan a lejátszott felvételekre?

8. Egy francia fizikus elképesztő állítással állt elő a cicákról, amellyel meg is nyerte az értelmetlennek tűnő, de vicces és elgondolkodtató kutatásoknak járó Ignobel-díjat. Mit fedezett fel Fardin a macskákkal kapcsolatban?

9. Gyakran előfordul a macskáknál, hogy felborul az emésztésük, ami sokszor heveny hasmenéshez vezet. A Diarsanyl® Plus átsegíti kedvenced a nehéz időszakon azzal, hogy mérsékeli a bélbeli felszívódás zavarait. Milyen formában kapható a Diarsanyl®?

10. Nem is olyan rég elég látványosan hívta fel  egy szervezet az emberek figyelmét Japánban a menhelyi macskák problémájára. Mi volt az akciójuk lényege?


2017. december 30.

Kapcsolódó termékek

További termékek