Készíts játékegeret a cicádnak otthon!

Veled is előfordult már, hogy vettél a cicádnak egy drága játékot, de sokkal inkább érdekelte a csomagolása, mint maga a játék? Akkor nem vagy egyedül! Köztudott, hogy a macskák a legegyszerűbb ajándéknak is képesek örülni, ezért tulajdonképpen semmi szükség nincs rá, hogy drága holmikat vásárolj kedvencednek! Inkább nézz körül a lakásban, és szánj egy kis időt egy egyszerű játékegér elkészítésére!

Korábban is volt már szó arról, hogy vásárlás helyett mennyi mindent elkészíthetsz a cicádnak akár otthon is. Az első ilyen a játékos etető volt, amelynek segítségével akár órákig lefoglalhatod kedvencedet. Később készítettünk fejedelmi fekhelyet és pofon egyszerű macskapecát is, valamint elmagyaráztuk, hogyan kell kuckót vagy cicaházat barkácsolni kedvencednek otthon is fellelhető alapanyagokból. Most egy játékegér elkészítését mutatjuk meg, ami ugyan igényel némi varrótudást, de egyáltalán nem kell profinak lenned hozzá. Felkészültél?

Szükséges alapanyagok, eszközök

 • rugalmas vonalzó
 • ceruza
 • olló
 • papír
 • cérna
 • filc vagy egyéb anyag
 • vatta 

Elkészítés 

 1.   Fogj egy üres lapot, hajtsd félbe, és a hajtásnál rajzol rá egy tetszőleges méretű fél „szívecskét” (érdemes megnézni a lenti videót)! Széthajtva ez lesz az egér aljának szabásmintája.
 2.   A rugalmas vonalzó segítségével mérd le az előbb rajzolt „félszív” ívének hosszát, majd a lapon jelölj meg két pontot az iménti mérésednek megfelelő távolságban egymástól! Ezt a két pontot kösd össze szintén „félszív” alakú, ívelt vonallal, így megkapod az egér oldalainak szabásmintáját!
 3.   A szabásmintákat felhasználva tetszőleges anyagokból vágd ki az egér két oldalát, és az alját!
 4.   Pelenkaöltéssel varrd össze a két oldalt az ívek mentén, majd ugyanezzel a technikával varrd hozzájuk az egér alját úgy, hogy meghagysz egy kis rést!
 5.   Ezen a résen keresztül tömd ki az egeret vattával, majd ezt a rést is öltsd össze!
 6.   Vágj le egy hosszú cérna- vagy fonaldarabot, és varrd hozzá az egér fenekéhez, így már farka is lesz! Ezen a ponton akár bugyigumit is használhatsz cérna vagy fonal helyett.
 7.   Végső lépésként dekoráld az egeret tetszés szerint! Varrhatsz, de akár rajzolhatsz is szemeket, a füleit pedig szintén megrajzolhatod, de akár ki is vághatsz kis csepp alakú anyagdarabokat, és felvarrhatod őket a megfelelő helyre.

Ha nem egészen világos az elkészítés módja, vagy megnéznéd, hogy milyen lesz a végeredmény, akkor játszd le az alábbi videót!

Tetszik a saját készítésű játékegér ötlete? Akkor oszd meg ismerőseiddel is a macskaABC Facebook-oldal bejegyzését, itt

Forrás: YouTube
2020. október 30.