Miért vennél drága fekhelyet kedvencednek, ha otthon is csinálhatsz?

Minden gazdi szeretné, ha kedvence a legkényelmesebb fekhelyen pihenhetné ki a fáradalmait, ám a legtöbb boltban kapható ágy jóval drágább annál, amennyit az ember erre a célra szánna. Ilyenkor jöhetnek jól a régóta dédelgetett, de használhatatlan ruhadarabok, amelyeket ilyen-olyan indokkal még nem volt szívünk kidobni. Ha neked is vannak ilyen ruháid, akkor jó hír, hogy továbbra sem kell megszabadulnod tőlük, mivel egy kis átalakítás után tökéletesen kényelmes fekhelyként szolgálhatják tovább szőrös kis barátodat!

A kényelmes fekhely alapvető szükséglet a kutyák és a macskák számára, ezért erről minden felelős gazdinak gondoskodnia kell. Ha szeretsz barkácsolni otthon, vagy saját készítésű ajándékokkal foglalatoskodni, és a varrás sem okoz gondot, akkor semmiképp se költsd a pénzed drága fekhelyekre! Inkább nézz körül, hogy van-e otthon a szükséges alapanyagokból, majd készíts ágyikót saját kezűleg és egyszerűen az alábbi lépések szerint:

Szükséges alapanyagok, eszközök 

  • Használt, hosszú ujjú pulóver
  • Töltőanyag (vatta, szivacs vagy kisebb ruhadarabok)
  • Tű, cérna, olló 

Elkészítés

  1.   Hajtsd befelé a pulóver nyakát, amennyire csak lehetséges, és varrd össze!
  2.   Ezután boltíves alakban varrd össze a pulóver elejét és hátulját a hónalj részek között, így létrejön egy ujjvégtől ujjvégig tartó „cső”!
  3.   Az ujjvégeken keresztül tömd meg ezt a „csövet” az általad választott töltőanyaggal, amennyire csak lehet!
  4.   Tömd meg a pulóver alsó részét is, ezután varrd össze a pulcsi alját!
  5.   A pulóver ujjait tedd egymásba, és varrd össze őket!
  6.   Utolsó lépésként varrd hozzá az ujjakat a pulcsihoz úgy, hogy a fekhely karimájaként szolgálhassanak anélkül, hogy elmozdulnának!

Ha nem egészen világos az elkészítés módja, vagy megnéznéd, hogy milyen lesz a végeredmény, akkor játszd le az alábbi videót!

Tetszik a saját készítésű fekhely ötlete? Akkor oszd meg ismerőseiddel is a kutyABC Facebook-oldal bejegyzését, itt!

Forrás: YouTube
2019. december 2.