Készíts játékot a cicádnak otthon!

A játék fontos szerepet tölt be a cicák életében, hiszen a közös mókázás erősíti a barátságot, edzésben tartja kedvenceinket és segít kielégíteni a vadászösztönből fakadó szükségleteket. Bizonyára nálatok is sokféle cicajáték van otthon, de mi van, ha kedvenced egy idő elunja őket? Persze a játékok variálásával fenn tudod tartani kedvenced érdeklődését, de egyszer úgyis új ingerekre lesz szüksége. Ilyenkor azonban nem muszáj egyből a boltba szaladni, inkább nézz körül otthon egy kicsit a felesleges holmijaid között!

Nemcsak az a jó játék a cicád számára, amelyik összetett és bonyolult. Egyszerűbb dolgokkal is elszórakoztatja magát, mint például egy gombolyag vagy akár egy földre esett papírzsebkendő. Ha azonban te is részt vennél a közös játékban, akkor másfajta szórakozás után kell néznetek. Ehhez az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb eszköz a macskapeca, amely általában egy botból, madzagból és a végén lifegő bolyhos, tollas vagy szőrös „zsákmányból” áll. Ezt a három összetevőt jó eséllyel a háztartásban is megtalálhatod, így teljesen felesleges pénzt költened egy ilyen játékra, ráadásul sokkal nagyobb örömet okoz, ha saját magad készítheted el!

Szükséges alapanyagok, eszközök

  • Vastagabb hurkapálca, vagy bármilyen ceruza vastagságú rúd, bot
  • Madzag
  • Felmosórongy/tollak/ruhadarabok/bojtok
  • Olló és ragasztó

 Elkészítés

  1.   Vágj le egy nem túl hosszú és nem túl rövid darabot a madzagból, majd kösd az általad választott bot végéhez!
  2.   A madzagot tartósabb ragasztóval is rögzítsd a bot végéhez, nehogy elmozduljon, esetleg lecsússzon a botról játék közben!
  3.   A ragasztás helyét eltakarhatod egy ruhacsíkkal vagy ajándékszalaggal, amelyet a bot végére tekersz és odaragasztasz! A játék persze enélkül is működik, de így megóvhatod cicádat attól, hogy érintkezzen a ragasztóval.
  4.   Innentől kezdve a madzag végére már jóformán bármit ráköthetsz, ami felkelti cicád érdeklődését, így erre a célra vághatsz néhány csíkot a felmosórongyból, régi pólóból vagy levághatod a bojtot egy rég nem használt sapkáról, esetleg felhasználhatod a tollpárnádból kijövő madártollakat is! Légy kreatív!

Ha nem egészen világos az elkészítés módja, vagy megnéznéd, hogy milyen lesz a végeredmény, akkor játszd le az alábbi videót!

Tetszik a saját készítésű macskapeca ötlete? Akkor kövesd a macskABC Facebook-oldalt további hasznos cicás ötletekért!

2019. december 16.