Készíts cicakuckót házilag!

A macskák az idejük nagy részét pihenéssel töltik, és igen kényesek tudnak lenni a fekhelyükre. Fontos, hogy biztonságban érezzék magukat, és kényelmes, meleg helyen kuporodhassanak össze. Egy minden szempontból megfelelő fekhely azonban drága mulatság, de szerencsére elkerülheted a nagyobb kiadásokat, és otthon, a saját kezeddel is elkészítheted cicádnak a tökéletes búvóhelyet, ahol álomra hajthatja a fejét.

Sok gazdi teljesen feleslegesen ad ki sok-sok pénzt arra, hogy fekhelyet és különböző kuckókat vegyen a cicájának, aki aztán teljes közönnyel elsétál az ajándéka mellett, és inkább belefekszik a legközelebbi kartondobozba. Hogy miért szeretik a cicák annyira a kartondobozokat? Erre itt találsz választ, a továbbiakban azonban arról lesz szó, hogyan készíthetsz otthon költséghatékony és kényelmes búvóhelyet kedvencednek a dobozokhoz fűződő vonzalmára alapozva.

Szükséges alapanyagok, eszközök

  • Egy doboz, amelynek egyik oldala nyitott, és elég nagyméretű ahhoz, hogy cicád kényelmesen elférjen benne.
  • Egy régi póló
  • Biztosítótű vagy tű és cérna 

Elkészítés 

  1.       Ha megtaláltad a tökéletes dobozt, vedd magadhoz a pólót, amelyet feláldozol a szent cél érdekében, és húzd rá a dobozra úgy, hogy a nyaka a doboz nyitott felére essen!
  2.       Igazgasd el a pólót, majd az ujjait gyűrd vissza!
  3.       Ezután feszítsd ki a pólót és az aljánál tűzd össze biztosítótűvel, vagy varrd össze úgy, hogy feszesen álljon a dobozon!
  4.       A póló nyakán, vagyis a bejáraton keresztül béleld ki a dobozt kényelmes plédekkel, takarókkal! (Ezt a legelején is megteheted, ahogy neked könnyebb!)

Ha elakadnál, akkor nézd meg ezt a videót:

Amint elkészültél, mutasd meg cicádnak az új búvóhelyét, és tedd még vonzóbbá a kedvenc játékaival, jutalomfalatokkal, macskamentával, vagy esetleg fújd be FELIWAY CLASSIC Spray-vel a belsejét!

Ha megjött a kedved a barkácsoláshoz, akkor készíts játékos etetőt kedvencednek így, ha pedig tetszik a saját készítésű cicakuckó ötlete, akkor oszd meg ismerőseiddel a macskABC Facebook-oldal posztját, itt!

Forrás: YouTube 
2019. október 14.

Kapcsolódó termékek

További termékek