Cica kvíz VI.

Felkészültél egy kis játékra? Akkor jöjjön 10 kérdés, az enkedvencem.hu-n és a feliway.hu-n, illetve a douxo.hu-n megjelent korábbi írásokból! Figyelem! A kérdésekben található linkek segítséget nyújtanak, ha pedig kitöltenéd korábbi tesztjeinket is, klikk ide!

1. Kutatások bebizonyították, hogy a macskák a több évezredes emberrel való együttélés során rájöttek arra, hogyan érjék el, hogy a lehető leghamarabb ételt kapjanak. Vajon mi lehet a titkos módszerük?

 
2. Nemrég összegyűjtöttünk 7 olyan dolgot, amit a macskák kifejezetten utálnak. Melyik NEM szerepel a listán az alábbiak közül?
3. A cicák olyan számunkra észrevehetetlen kémiai jelekkel is kommunikálnak, melyeket például dörgölőzéskor választanak ki pofatájéki mirigyeikből, vagy az anyamacska használ a kicsinyei megnyugtatására. Mi az összefoglaló nevük ezeknek a kémiai vegyületeknek?
4. Az előző kérdésben szereplő kémiai vegyületeket laboratóriumi körülmények között, szintetikus formában is előállítják, így gyógyszermentes, természetes nyugtatóként működő termékeket állítanak belőlük elő. Hogy hívják a legismertebb ilyen jellegű, macskáknak szánt készítményt?
5. Ausztráliában elképesztő természeti károkat okoznak az elszaporodott kóbormacskák. Becslések szerint hány kígyó és gyík esik áldozatául a vadászok portyázásának évente?
6. A cicák sokkal okosabbak, mint gondolnád!  Egy japán kutatócsoport például meglepő felfedezést tett a macskákkal kapcsolatban egy kísérlet során. Mi volt a vizsgálatok legérdekesebb megállapítása?
7. A macskák létszükséglete, hogy karmolászással koptassák a karmaikat, ám a túlzásba vitt kaparászás, már egyértelműen a stressz jele, a bútoraink védelmében pedig elengedhetetlen, hogy beszerezzünk egy kaparófát. Vajon hány centi a minimális magassága egy jó kaparófának?
8. A macskák bőre védvonalként is felfogható, melynek hatékony működéséhez három, egymással kölcsönhatásban álló összetevő szükséges. Melyik a kakukktojás az alábbiak közül?
9. Az imént említett funkciók bármelyikének a felborulása bőrproblémákhoz vezethet, melyek azonban megelőzhetők egy kis gondoskodással. Melyik az a készítmény az alábbiak közül, amelyből irritált, zsíros, száraz és korpázó bőr kezelésére, a bőrmikroflóra egyensúlyának fenntartására és mindennapi szőr- és bőrápolásra alkalmas változat is létezik?
10. Tudtad, hogy a cicák a nyávogást szinte kizárólag az emberrel való kommunikációra használják? Persze vannak kivételes esetek. Az alábbiak közül melyik az az esemény, amikor a nyávogás a többi macskának szól?

Ne felejtsd el leírni kommentben, hogy hány helyes válaszod volt! Klikk ide!

2019. január 7.

Kapcsolódó termékek

További termékek