5 dolog, amit otthon is elkészíthetsz a cicádnak!

Az ember idő hiányában hajlamos arra, hogy az egyszerűbb megoldást válassza, és a boltból vagy különböző webshopokról szerezze be a szükséges holmikat a cicája számára. Pedig a vásárlások vége gyakran csalódást keltő, hiszen a termékek élettartama sokszor túl rövid a rájuk fordított összeghez képest, ráadásul előfordul, hogy a csomagolás jobban érdekli a cicákat, mint a beltartalom. A háztartásban amúgy is gyakran felhalmozunk olyan használatlan, vagy épp elhasznált cuccokat, amelyekből némi átalakítással életre szóló ajándékot varázsolhatunk, ezért érdemes átgondolnod, hogy miként hasznosíthatnád újra a limlomjaid cicád számára. Íme néhány tipp!

1. Kaparófa

Gondoltad volna, hogy mindössze 7 lépés választja el a cicádat egy gazdi által készített kaparófa birtokba vételétől? Pedig így van! Ráadásul nem is kell hozzá sok eszköz, és alapanyag, hiszen csupán egy fúróra, vagy hegyes végű csavarra (és csavarhúzóra), egy deszkára, erős madzagra és egy ollóra van szükséged. Az elkészítés menetét itt olvashatod el. 

2. Játékegér

Létezik jobb ajándék egy cica számára egy játékegérnél? Biztos lehetsz benne, hogy kedvenced örülni fog, ha saját kezűleg készíted el az új kedvenc játékát, amihez nincs szükséged másra, csak egy rugalmas vonalzóra, ceruzára, ollóra, papírra, tűre és cérnára, filcre vagy egyéb anyagra, illetve vattára töltőanyag gyanánt. Felkészültél? Akkor kövesd az alábbi lépéseket!

3. Kuckó

Ha nem a játékegér a legjobb ajándék, akkor biztos, hogy a kuckó lesz az! A cicák imádnak bujkálni a rejtekhelyeiken, persze nem jó, ha túlzásba viszik, de gondoskodó gazdiként érdemes minél több búvóhelyet biztosítanod kedvenced számára. Az egyiket pedig elkészítheted te magad is, ha találsz otthon egy megfelelő méretű kartondobozt, egy régi pólót, illetve tűt és cérnát. Lehet, hogy a szükséges alapanyagok és eszközök láttán máris összeállt a fejedben a végeredmény, de azért olvasd el, hogyan érdemes kuckót csinálni!

4. Macskapeca

A macskapeca egy olyan játék, amit gazdiként és cicaként sem lehet megunni, ráadásul annyira egyszerű elkészíteni, hogy szinte érthetetlen, miért gyártják egyáltalán. És ez nem túlzás, hiszen csak egy bot vagy erősebb hurkapálca, egy madzag, rongyok, tollak, bolyhos dolgok, némi ragasztó és egy olló kell hozzá. Így áll össze ezekből a házi készítésű macskapeca! 

5. Fekhely

Első ránézésre az előzőekhez képest nagyobb falatnak tűnik az elkészítése, de a végén rájössz majd, hogy nem is volt olyan vészes. Ha pedig belejössz, akár a kutyádnak is csinálhatsz egy kényelmes ágyikót hasonló módon. Csak egy felesleges hosszú ujjú pólót, töltőanyagot (vatta, szivacs, rongyok), tűt és cérnát kell keresned hozzá, és máris nekiláthatsz az alábbi módon!

Vannak saját ötleteid is otthon elkészíthető cicacuccokhoz? Akkor írd le nekünk kommentben az alábbi poszthoz!

Forrás: YouTube
2021. szeptember 20.