Új-Zéland legnagyobb sztárja egy macska

Az nem újdonság, hogy egy turistacélpont fő attrakciói cicák. Elég csak a japán szigetre gondolni, amelyet elleptek a cicák, de sokan szívesen ellátogatnánk arra a szardíniai tengerpartra is, ahol egy teljes macskakolónia él szabadon. És akkor még nem is ejtettünk szót az állomásfőnök cicáról szintén Japánban. Új-Zéland viszont nem a macskakultuszáról híres hely, ám a főváros legfelkapottabb látványossága az utóbbi időben mégis egy cica.

A Mittens névre keresztelt macska eredetileg Aucklandben élt, ám gazdija, Silvio pár éve úgy döntött, hogy Wellingtonba helyezi át a székhelyét, és természetesen magával vitte Mittenst, és annak testvérét Latte-t is. Valószínűleg arra nem gondolt, hogy helyi látványosság válik a cicájából… 

Mittens igencsak szeret elkóborolni, így az otthonától számított két kilométeres körön belül egy idő után szinte mindenki megismerte. A kíváncsi cica bárhová képes bekéreckedni, így időnként feltűnik a közeli irodaházak közelében is, amelynek munkatársai szívesen beengedik, és kényeztetik is. De megjelenik boltokban, éttermekben, a közeli egyetem körül, de még a rendőrőrsön is. Sőt, olykor-olykor különböző lakásokba is behívatja magát, ahonnan néhány órányi szundizás után elindul, és folytatja az útját, vagy adott esetben hazatér gazdijához és testvéréhez. 

A barátságos, és nem mellesleg gyönyörű török angóramacskának hamar híre ment a közösségi médiában, így a környéken járók közül szinte mindenki akar készíteni vele egy szelfit, hogy feltölthesse a több mint 40.000 tagot számláló, külön erre a célra létrehozott Facebook-csoportba. Mittenst már jól ismerik a városban, ezért senki sem bántja, senki sem akarja hazavinni magával, és nem is szokták jelenteni kóbormacskaként. Sőt, olyan nagy tiszteletnek örvend, hogy a helyiek Őfelségének, Mittens Királynak, vagy Wellington Királyának is szokták becézni. Talán az alábbi videó segít megérteni, hogy miért:

Forrás: wikipedia.org/Facebook/boredpanda.com
2020. június 18.