Kutya kvíz IV.

Időről-időre felelevenítjük az oldalon megjelenő cikkeket, és egy kvíz formájában emlékezünk meg róluk, valamint teszteljük a kutyás érdeklődésű olvasók tudását. Íme tehát újabb 10 kérdés, az enkedvencem.hu-n az elmúlt félévben megjelent írásokból! Figyelem! A kérdésekben található linkek segítséget nyújtanak, ha pedig kitöltenéd korábbi tesztjeinket is, klikk ide!

1. A képen a világ első klónozott kutyájának, a Tai nevű afgán agárnak a donorsejtjeiből létrehozott klón kutya látható. Mi lehet a neve?


20171205_enkedvencem_kutya_klón_cikk

2. A kullancsok nemcsak nyáron, de ősszel, sőt, télen is veszélyt jelentenek kedvenceinkre! Szerencsére bizonyos innovatív pipetták már képesek arra, hogy megakadályozzák az élősködők vérszívását, de mi történik a parazitákkal, ha érintkeznek a hatóanyaggal?

3. A Cestal Plus® az egyik legnépszerűbb féregtelenítő tabletta, hiszen amellett, hogy hatékony a Magyarországon leggyakoribb bélférgek ellen, még finom is kedvenceink számára. Milyen ízesítésnek köszönheti, hogy a kutyák 92%-a önként elfogyasztja?
4. A mikrochipek adatait összegyűjtő rendszer, a PetVetData szerint a legnépszerűbb kutyafajta Magyarországon a németjuhász. Hány egyed él belőle hazánkban?
5. A tudósok szerint nem véletlen, hogy a kutyák annyit fészkelődnek, amíg megtalálják a tökéletes helyzetet az ürítésre. Mi befolyásolhatja őket ebben?
6. Hamarosan itt a szilveszter, és a legtöbb kutya fülét-farkát behúzza, vagy rosszabb esetben elmenekül otthonról a petárdák és a tűzijátékok miatt. A félelem ellen természetes megoldást nyújt az Adaptil® termékcsalád, mely szükségtelenné teheti a nyugtató gyógyszerek alkalmazását. Milyen formában NEM kapható az Adaptil®?
7. A kutyák kommunikációs készsége is rengeteget fejlődött az emberrel együtt töltött hosszú idő alatt. Hány szót képes megérteni  egy jól képzett kutya?
8. Biztos te is elgondolkoztál azon, hogy miért billentik oldalra a fejüket négylábú barátaink. Az alábbi négy lehetőség közül az egyik NEM szerepel az eddigi elméletek között. Melyik lehet az?
9. A Douxo® Care Habnak van egy nagy előnye az átlagos samponokkal szemben a kutyák tisztításánál. Mi lehet az?
10. A fentiekben már volt szó a legnépszerűbb kutyafajtáról Magyarországon, de vajon melyik a leggyakoribb kutyanév hazánkban a PetVetData szerint?

2017. december 30.

Kapcsolódó termékek

További termékek