Siklóernyőzik kutyájával egy svájci nő

Egyre több gazdi érzi úgy, hogy sportolás közben sem szeretné nélkülözni kutyája társaságát, ezért együtt mozog kedvencével, például futnak a közeli parkban. A kutyával való biciklizésre külön sportág jött létre bikejöring néven, a legegyszerűbb formája a közös mozgásnak azonban a séta vagy a túrázás. Arra azonban kevesen gondolnának, hogy siklóernyőzni is lehet egy kutyával… 

A közel 70 éves svájci Corinne Dhenin 1981-ben kezdett el siklóernyőzni, mára pedig bőven 1000 feletti repülést tudhat maga mögött. Emellett sárkányrepülővel eljutott már Marokkóba, és síelni, illetve túrázni is szeret a legfőbb szenvedélye azonban mégis a kutyatartás. Talán ő sem gondolta, hogy az imént felsoroltak akár össze is vonhatók. 

Idősebb kutyáját Megabyte-ot egyszer elvitte egy kisebb lejtőre, hogy egy-két méter magasságban próbálják ki repülést, ami olyan jól sikerült, hogy később egyre magasabbra merészkedtek, végül már körülbelül 1000 méter magas hegytetőkről hajtottak végre siklóernyős ugrásokat egészen a hegy lábáig.  

Amikor Megabyte túl idős lett a siklóernyőzéshez Corinne úgy döntött, hogy fiatalabb boxerével, Phoebe-vel is tesz egy próbát, aki az első repüléskor csak féléves volt. Kezdetben bizalmatlan volt, és kényelmetlenül érezte magát, de végül rájött, hogy a nő mellett biztonságban van, és azóta kifejezetten szeret repülni. Szinte minden nap elmennek együtt túrázni valamelyik közeli hegyre, és egészen a házukig siklanak a levegőben, így mára több száz ugráson vannak már túl, több száz hegyet megmásztak már és több ezer kilométert túráztak együtt. Az egészben Corinne szerint az a legjobb, hogy szinte egész nap együtt lehetnek, nem kell elszakadniuk egymástól hosszú órákra. 

Persze egy 65 kilós boxerrel nem olyan egyszerű elrugaszkodni, ahogy az alábbi videóban is látható: 

 Forrás: nypost.com 
2024. június 11.