Mókás rekordot döntött egy golden retriever

Több olyan Guinness-rekordot tartanak számon, amely kutyákhoz köthető, és mi is beszámoltunk már néhányról. Itt van például egy lista különböző kutyás rekordokról, illetve érdemes olvasni Jumpy-ról is, aki nemcsak többszörös rekorder, de egyúttal felkapott sztár is Hollywoodban. Nemrég azonban újabb kiemelkedő teljesítmény született, amely azon kívül, hogy megsüvegelendő, azért egy kicsit meg is mosolyogtatja az embert… 

Ugye te is láttál már fényképet vagy videót olyan mókás mókusról, aki sorra tömi a pofazacskójába a mogyorókat, mintha nem lenne holnap? Egészen hasonló látványt nyújt Finley, a golden retriever, akinek különleges képessége, hogy bármelyik kutyánál több teniszlabdát tud a szájába venni.  

A gazdijai szerint már kölyökkorában is látszott, hogy egészen különleges viszony fűzi őt a labdákhoz, de nem a megszokott módon, ugyanis ahelyett, hogy visszahozná és odaadná, inkább bent tartja őket a szájában, ráadásul annyit, amennyit csak bír. Egyszer aztán Finley gazdijai gondoltak egyet, és utánajártak, hogy köthető-e bármilyen rekord ehhez a teljesítményhez, és ha igen, akkor Finley mégis milyen helyen szerepel a versenyben. Fellapozták a Guinness Rekordok Könyvét, és meglepve látták, hogy golden retrieverük tehetségesebb, mint az aktuális csúcstartó, hiszen egyszerre akár 6 labdát is a szájába tud gyömöszölni. Rögtön fel is keresték a rekordokat rögzítő bizottságot, akik hitelesítették az eredményt, így 2022-től már Finley fog szerepelni a könyvben, mint csúcstartó. De elég a szavakból, meséljen inkább ez a videó: 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel! 

Forrás: YouTube 
2022. január 3.