Az egyik legkülönlegesebb kutya a világon

Cikkünk címe kissé túlzónak tűnhet, hiszen mindenkinek a saját kutyája a legkülönlegesebb, de ha jobban megismered Hollywood egyik legfelkapottabb négylábúját, neked is leesik majd az állad. Jumpy számos filmben, reklámban szerepelt már, ráadásul Guinness-rekord is fűződik a nevéhez, az interneten közzétett videóin pedig milliók ámulnak. Nemcsak ő maga különleges, de fényes karrierjének kezdete is érdekesen alakult…

Omar Von Muller, aki a kutyaidomárok között igencsak elismertnek számít, a középiskola utána költözött Amerikába, hogy kedvenc állataival foglalkozhasson. Miután elvégezte a képzést, rögtön elkezdte keresni azokat a kutyákat, akikkel dolgozni szeretett volna, hogy aztán megbízásaiból egyre nagyobb hírnévre tehessen szert. Von Muller először két Jack Russel-terrierrel és egy amerikai buldoggal foglalkozott, ám mindig is szeretett volna egy Border Collie-t. Jelentkezett is egy kiskutyáért, ám a személyes találkozáskor hamar kiderült, hogy keverékről van szó, így csalódottan távoznia kellett. Másnap azonban felhívta a kölyök gazdája, hogy a találkozó vége óta a kutya folyamatosan ugat, és könnyen lehet, hogy új gazdi hiányában az utcára fog kerülni. Az idomár szíve megesett a kiskutyán, ezért úgy döntött,  csak átmenetileg, de magához veszi, hiszen a filmes munkára alkalmatlannak találta nehezen fényelhető, fekete pofája miatt.

Az együtt töltött idő alatt viszont kiderült, hogy Jumpy adottságait tekintve megfelelő arra, hogy filmekben szerepeljen, ezért Von Muller elkezdett vele komolyabban foglalkozni, miután pedig szőre kivilágosodott a kritikus részeken, még keményebben készültek a színészi pályára. Az alapos munka meghozta a gyümölcsét, hiszen Jumpy 7 éves korára három nyelven is érti az utasításokat, lovagolni is tud, búvárkodik, gördeszkán és szörfön közlekedik, két lábon jár és festeni, valamint zongorázni is tud. Hatalmas ugrásairól és az egy másodperc alatt kidurrantott legtöbb lufiért kapott Guinness-rekordról már nem is beszélve. Legutóbb egy western filmben szerepelt, ám mára számos produkciót tudhat a háta mögött, mozis szerepein kívül pedig körülbelül 80 reklámban is feltűnt már, és még legalább öt évig a csúcson maradhat. Ha túl hihetetlennek tűnik mindez, akkor nézd meg az alábbi videót, és győződj meg magad Jumpy képességeiről:

2017. április 14.