Rekorder kutyák

Mióta világ a világ, az embereket lenyűgözik a legkiemelkedőbb teljesítmények, tulajdonságok, jelenségek, melyeket a Guinness Rekordok Könyvében bárki meg is találhat. Az alábbiakban olyan különleges kutyákat gyűjtöttünk össze, akik valamilyen formában kiemelkednek fajtársaik közül, amit szakemberek hivatalosan meg is erősítettek.

1. A valaha élt legmagasabb kutya

Ez a különleges rekord egy német doghoz kötődik, aki 2011 októberében nyerte el a címet. Zeus Amerikában, Michigan államban született 2008-ban, majd 3 év múlva olyan nagyra nőtt, hogy gazdája úgy döntött, megpróbálja hitelesen is a világ legmagasabb kutyájává tenni. A mérés idején Zeus a talpától a marjáig mérve 111,8 cm magas volt, míg a hátsó lábaira állva a 226 centimétert is elérte, mindehhez pedig több mint 70 kilogrammos súly párosult. A rekorder kan sajnos 2014-ben az örök vadászmezőkre költözött.

2. A legalacsonyabb kutya

Milly, az icipici csivava 2011 decemberében látta meg a napvilágot. Gazdai sokáig azt hitték, hogy kedvencük még fejlődésben van, ám hamar kiderült, hogy akár esélyes is lehet a legalacsonyabb kutya címre. A hivatalos mérésre 2013-ban került sor, amikor Milly magassága éppen 9,65 centiméter volt, így majdnem egy centivel megelőzte az addigi világcsúcstartót. Súlya napjainkban sem éri el az 500 grammot, ám ez nem azt jelenti, hogy minden tekintetben ő a legkisebb. Testhosszt nézve a legrövidebb kutya szintén egy csivava, Brandy, aki 15,2 centiméter hosszúra nőtt.

3. A világ legidősebb kutyája

A világ valaha élt legidősebb kutyája még az első világháború előtt született, ám megélte a második világháború kezdetét is! Bluey, az ausztrál pásztorkutya ténylegesen Ausztráliában született 1910-ben, ahol gazdája mellett egy farmon tevékenykedett. Közel 30 évig terelt marhákat és birkákat, míg 1939 novemberében végső álomra nem hajtotta a fejét. A legidősebb kutyák között egyébként már a 20 év feletti kor is nagyon ritka, melyet jellemzően kisebb testű kutyák érnek el. Ezért is számít Bluey esete különlegesnek, hiszen az ausztrál pásztorkutyák inkább a közepes termetű ebekhez sorolhatók.

4. A leghosszabb fülű kutya

„Csupa fül vagyok!” – mondhatta volna Tigger, a világ leghosszabb fülű kutyája, hiszen „hallókái” elérték a 34,9, illetve a 34,2 centiméteres hosszúságot, ami nem kevés bosszúságot okozhatott neki. Tigger, az angol véreb sajnos 2009-ben elpusztult, így kénytelen volt átadni a címét egy Harbor nevű mosómedvekopónak, akinek a fülei szintén szép nagyra nőttek: 31,1, illetve 34,3 cm. Ez aztán nem kutyafüle!

5. A leghosszabb nyelvű kutya

Ezt a címet egy Puggy névre hallgató pekingi palotakutya tartja, akinek a nyelve a 2009-es méréskor elérte a 11,43 centimétert. Amellett, hogy Puggy számára nyelve mennyi kényelmetlenséget okozhatott, az élete korábbi szakasza sem volt egyszerű, hiszen első gazdája kölyökkorában megvált tőle, és egy ideig kóbor kutyaként járta az utcákat, míg Becky nevű gazdája magához nem vette. Az új család örömét ráadásul a rendkívül komoly betegségnek számító szívférgessége is beárnyékolta, de Puggy ezzel a nehézséggel is megküzdött, és csak tavaly, 15 éves korában hagyott el minket.

Ha hasonló macskás rekordok is érdekelnek, akkor klikk ide!

20160608_enkedvencem_kutya_rekordok_cikk

2016. június 16.