Készíts etetős játékot a kutyádnak otthon!

Otthonról dolgozol, és jól jönne, ha le tudnád foglalni a kutyád, amíg fontos elintéznivalód van? Esetleg kedvenced nem viseli jól az egyedüllétet vagy nincs elég időd játszani vele? Akkor a jutifalival tölthető játékokat nektek találták ki! Ráadásul nem is kell a boltba rohannod, mivel egyszerűen elkészíthetsz egyet te magad is! 

A drágán vásárolt játékokkal kapcsolatban gyakran amúgy is az a tapasztalat, hogy hamar tönkremennek vagy kedvencünk nem is használja őket egyáltalán, ezért mindenképp érdemes szétnézni otthon, hogy mi az a számunkra felesleges dolog, amiből ajándékot készíthetünk kedvenceinknek. Például egy ilyen fekhelyet vagy egy játékkötelet. Most azonban lássuk, hogy fogj hozzá a trükkös etetőhöz! 

Szükséges alapanyagok, eszközök 

  • Egy nagyobb, kiürült műanyagflakon 
  • Olló vagy szög 
  • Madzag 

Elkészítés

  1. Forrósítsd fel egy olló vagy szög hegyét, és fúrj két lyukat egymással átellenben a műanyag palack felső egyharmadánál úgy, hogy kényelmesen átférjen rajta a madzagod! 
  2. Fűzd át a madzagot mindkét lyukon, és feszítsd ki két tárgy közé! Ügyelj arra, hogy a flakon át tudjon pördülni a madzag körül! 
  3. Távolítsd el a flakon kupakját, és a kutyád szeme láttára dobj bele pár jutifalit! 

Ha minden jól megy, addig fogja piszkálni a madzagra kifeszített flakont, amíg ki nem pottyan belőle a jutalomfalat. Ez eltarthat egy darabig, úgyhogy máris nyertél egy kis időt, hogy elvégezd a feladataid! 

Ha nem egészen világos az elkészítés módja, vagy megnéznéd, hogy milyen lesz a végeredmény, akkor játszd le az alábbi videót! 

Tetszik a saját készítésű etetőjáték ötlete? Akkor oszd meg az ismerőseiddel! 

Forrás: YouTube 
2022. február 7.