Készíts játékkötelet a kutyádnak otthon!

Veled is előfordult már, hogy vettél a kutyádnak egy drága játékot, de pár nap alatt le is harcolta? Akkor nem vagy egyedül! A kutyák a legegyszerűbb játékoknak is tudnak örülni, ráadásul nem nézik az árcímkéjét a kapott ajándékoknak, ezért drága holmik vásárlása helyett érdemes szétnézned otthon, hogy hátha találsz alapanyagot egy könnyen elkészíthető játékhoz. Például egy kötélhez…

Gazdiként gyakran szembesülhetünk azzal, hogy a drágán vásárolt felszerelések, játékok nem hozzák a kívánt minőséget, és hamar elhasználódnak. Persze idő hiányában könnyebb egy boltból vagy webshopból beszerezni a szükséges kellékeket, de ha teheted, nézz körül otthon olyan számodra felesleges cuccok után kutatva, amelyeket újrahasznosíthatsz, hogy örömet szerezz a kutyádnak! Így készíthetsz például kényelmes fekhelyet, vagy a nem használt rongyokból, ruhadarabokból játékkötelet az alábbi módon! 

Szükséges alapanyagok, eszközök

  • Rongy, pléd, ruhadarabok
  • Olló
  • Mérőszalag

Elkészítés 

  1. Fogj egy használaton kívüli rongyot, plédet vagy ruhadarabot (minél vastagabb az anyag, annál jobb), és vágj le belőle két darab 60x10cm-es csíkot, illetve egy 5x120cm-es csíkot! A csíkok hosszát kedved szerint alakíthatod, de figyelj oda, hogy ne legyenek túl rövidek!
  2. Fogd össze a két szélesebb csíkot a végüktől pár centire, és tekerd, illetve kösd rájuk a félbehajtott keskenyebb csíkot!
  3. A keskenyebb csíkot végig félbehajtva tartva készíts fonatot hármas fonással, a vége felé pedig köss csomót az így kapott kötélre!
  4. Az egész folyamatot ismételd meg, hogy két köteled legyen!
  5. Fogd meg a két kötelet egymással párhuzamosan tartva, és csomózd őket össze úgy, hogy egy kétágú kötelet kapj a közepén egy gumóval!

Ha nem egészen világos az elkészítés módja, vagy megnéznéd, hogy milyen lesz a végeredmény, akkor játszd le az alábbi videót!

Tetszik a saját készítésű játékkötél ötlete? Akkor oszd meg az ismerőseiddel!

Forrás: YouTube
2021. október 7.