Ha kedvencednek NAGYON sietős: Diarsanyl® Plus

A Diarsanyl® Plus pasztát évek óta szívesen használják a magyar állatorvosok. Optimális mennyiségben és arányban tartalmazza a hasmenés gyors és eredményes leküzdéséhez nélkülözhetetlen összetevőket: montmorillonitot, ionokat, dextrózt és frukto-oligoszachardiokat tartalmaz.

A montmorillonit egy adszorbens hatású természetes agyagásvány. Szelektíven megköti a szervezet számára káros anyagokat pl. Diarsanyl a hesmenés során megfigyelhető változásoktoxinokat, baktériumokat, vírusokat, így azok nem képesek felszívódni és kárt okozni. Állaga krémes, nagyon hasonlít a bélnyálkahártya természetes védőrétegét alkotó mucinéhoz, ezért képes szinte tökéletesen pótolni a sérült védőréteget az irritált bélnyálkahártya felületén, valamint segíti is regenerálódását. Nyálkahártya-bevonó képességét tekintve 4-szer, adszorpciós potenciálját nézve pedig 15-ször többre képes, mint a hasonló célra alkalmazott kaolin.

Diarsanyl a sikeres védekezés elemei

A frukto-oligoszacharidok prebiotikumok, azaz olyan szénhidrátok, amelyek szelektív táplálékforrásként szolgálnak a bélflórát alkotó hasznos baktériumok, pl. lactobacillusok, bifidobacteriumok, enterococcusok számára. Bizonyított tény, hogy bizonyos határok között képesek visszaszorítani a potenciálisan kórokozó baktériumokat, ezáltal hozzájárulnak az ellenállóképesség növekedéséhez.

Diarsanyl paszta óvja a bél nyálkahártyáját

Bomlásuk során rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek, amelyek biztosítják a vastagbél hámsejtjeinek energiaellátását, fokozzák a víz visszaszívódást, elősegítik a nyomelemek felszívódását és a vitaminképződést. Sokrétű előnyös hatásuk mellett a frukto-oligoszacharidok további lényeges pozitívuma, hogy ellenállnak a gyomorsavnak és az epesavaknak, és hatékonyságukat nem befolyásolja a környezet hőmérséklete és oxigéntartalma.

A paszta nátrium-, magnézium- és káliumtartalma hozzájárul a hasmenéssel elvesztett ionok pótlásához, a dextróz pedig könnyen, a szervezet külön megterhelése nélkül hasznosuló energiaforrásként szolgál.

 

A praktikus adagoló injektor segítségével könnyen adagolható a kellemes illatú és ízű paszta. A 10 ml-es injektor a 7 kg-nál kisebb kutyák, macskák, nyulak, kisrágcsálók, hüllők, stb. kezelésére szolgál, a 24 ml-es injektor pedig a 7 kg-nál nagyobb kutyák számára ideális. Heveny hasmenéses betegeknek 3-5 napon át javasoljuk, idült esetekben, illetve amennyiben az élettani bélflóra helyreállítása a cél (pl. antibiotikum kúrát követően), 7-15 napon át.

Diarsanyl a kutyák és macskák hasmenésének okai

Kedvező összetételének és praktikus kiszerelésének köszönhetően az ízesített paszta méltán lehet állandó tagja a kutyás és macskás háztartások otthoni és úti házipatikájának!

Amennyiben szívesen olvasnál a hasmenés kezeléséről kutyusok esetében, bővebb információt itt találsz. A cicák hasmenésének kezeléséről pedig ebben az írásunkban olvashatsz.

2016. március 5.

Kapcsolódó termékek

További termékek