Te meddig mennél el, hogy megtaláld az elveszett kutyádat?

Szerencsére manapság már könnyebb dolgunk van, ha elveszik a kutyánk, hiszen a kötelező mikrochip segítségével egyszerűen azonosítható. Ráadásul a megtalálást olyan szervezetek is segítik, mint például a Magyarországon tevékenykedő Vigyél Haza Alapítvány, amely épp egy mikrochip-leolvasó hálózat kiépítésén dolgozik, és akkor még nem is ejtettünk szót a különböző állatmenhelyek áldozatos munkájáról. Sajnos azonban előfordul, hogy az eltűnt eb felkutatása az átlagosnál sokkal nagyobb erőfeszítéseket igényel.

Tavaly decemberben egy San Franciscoban élő nő betért egy helyi boltba, hogy gyorsan bevásároljon, a vele lévő kutyáját pedig az üzlet előtt kötötte ki. Mire befejezte a vásárlást, kedvencének csak a hűlt helye maradt, így kétségbeesett kutatásba kezdett. A megszokott módszerek nem vezettek eredményre, ezért a kékszemű ausztrál juhászkutya tulajdonosa, Emilie kénytelen volt minden eszközt bevetni annak érdekében, hogy szőrös kis barátja előkerüljön.

Nem túlzás, hogy minden eszközt bevetett, hiszen még magánnyomozókat is fogadott, akik több hónapon keresztül vizsgálták a köztéri kamerák felvételeit. Ezen kívül egy adománygyűjtő oldalon több ezer dollárt kalapozott össze kedvence megtalálására, amelyet többek között egy külön erre a célra indított honlap népszerűsítésére költött, valamint arra, hogy repülőt bérelve pásztázhassa át a környéket a magasból. Ha ez nem lenne elég, még egy profilt is létrehozott a kutyájának a legnépszerűbb randiapplikáción. 

A Jackson névre hallgató kutyát végül egy Los Angeles-hez közeli menhely munkatársai találták meg több hónappal az eltűnése után, akik rögtön fotót is küldtek Emilie-nek. A kutya egy körözött férfinél volt, akit egyéb ügyei miatt le is tartóztattak. Jackson nem mellesleg ép bőrrel megúszta a kalandot, csupán felszedett néhány kilót, de ezt a történtek fényében valószínűleg sem ő, sem a gazdija nem bánja.

Te milyen módszerrel kerested volna a kutyádat, ha Emilie helyében lettél volna? Írd le kommentben a kutyABC Facebook-oldal bejegyzése alá, itt!

Forrás: Index
2020. július 27.