A te macskád elől is megeszik az eledelt a szomszéd cicák? Itt a megoldás!

A háztartási eszközeink folyamatos fejlődésen mennek keresztül. A konyhában okos a hűtő, a mikró, a mosogatógép, a nappaliban az okostévén nézzük kedvenc műsorainkat, zsebünkben pedig állandóan ott lapul a többi eszközzel kommunikáló okostelefon. Sőt, már az egész lakást is vezérelhetjük okoseszközökkel, így várható volt, hogy a macskatartást is elérik az újítások. Korábban megismerhettétek a macskáknak szánt futópadot, most pedig bemutatunk három további érdekes találmányt az idei CES kiállításról.

1. Okosvécé

Tucatnyi gyártó állt elő olyan macskáknak szánt „illemhellyel”, amely megkönnyítheti a macskatartással járó talán legkellemetlenebb feladatot, az alomtálca tisztántartását. Sok gazdi hajlamos elfeledkezni erről a nem túl nemes, ám annál szükségesebb procedúráról, de az okosvécék megjelenésével ez a probléma elkerülhető, ugyanis a legtöbbjük jelzi, ha az almot cserélni kell. Ezen felül öntisztítóak, és naplózzák a kis kedvenc ürítési szokásait, valamint elemzik a végterméket, hogy kiszűrjenek bizonyos betegségeket, táplálkozásbeli problémákat.

2. Robotegér

20190205_enkedvencem_macska_kütyü_cikk1

Forrás: petronics.io

A játék nagyon fontos szerepet tölt be a macskák életében, ráadásul elmélyíti a gazdi és a cica közötti kapcsolatot, így a személyes jelenlét elengedhetetlen. Vannak azonban olyan macskák, akiknek a játékkedve sohasem hagy alább, ezért akkor is le kell kötni a figyelmüket, ha a gazdi éppen nem ér rá a mókázásra. Nekik szól a Petronics Mousr nevű robotegér, egy motorral meghajtott, miniporszívóra hajazó kütyü, amely egy hosszú bot végén lifegő tollpamacsot húz maga után. A mesterséges intelligenciával ellátott ketyere úgy menekül a cicák elől, hogy közben szenzoraival feltérképezi a helyiséget, és folyamatosan alkalmazkodik az adott állathoz annak érdekében, hogy a vadászat ne fulladjon unalomba az egyszerűség miatt, de ne is tartson a végtelenségig. Persze utóbbi nem is lenne lehetséges, hiszen a robotegér egy töltéssel csupán 40 percig bírja, cserébe az okostelefonunkkal irányíthatjuk, hogy mi is beszállhassunk a kergetőzésbe.

3. Okostál 

20190205_enkedvencem_macska_kütyü_cikk2

Forrás: mookkie.com

Sok gazdi, illetve cica szenved attól a problémától, hogy a többi macska megeszi előle a neki szánt eledelt. Ez nemcsak az udvaron tartott állatok konfliktusa a szomszédból átsurranó vagy kóbor macskákkal, de a többmacskás háztartásokban is gyakran előfordul, hogy a dominánsabb fél megdézsmálja gyámoltalanabb társa falatjait. Erre a problémára talált ki megoldást a Mokkie nevű cég egy olyan etetőtállal, amely átlátszó, műanyag lappal fedi el a maradék ételt a kíváncsiskodók elől, így az lassabban is szárad ki, vagy válik ehetetlenné. A tál része egy beépített kamera is, amely szoftveres segítséggel képes felismerni kedvencünk ábrázatát, így csak neki nyitja ki az élelmet rejtő ajtót.

Szerinted melyik a leghasznosabb találmány az alábbiak közül? Írd le kommentben a macskABC Facebook-oldal posztja alá kommentben, itt!

Ha a kutyás kütyük is érdekelnek, akkor klikk ide!

Forrás: Index.hu/petronics.io/mookkie.com

 

2019. február 20.