Szoktasd össze a macskáid 6 lépésben!

Ha nem elégszel meg egy cicával, és új kis kedvencet vennél magadhoz, számolnod kell azzal a lehetőséggel, hogy nem fognak jól kijönni egymással. Egy régóta a háznál élő cicának rendkívüli stresszhelyzetet jelent egy új macska érkezése, hiszen az addig egyedül általa uralt territóriumon hirtelen osztoznia kell. Ez konfliktusokhoz vezethet, melyek akár verekedésbe is torkollhatnak, amit jobb, ha megelőzöl néhány egyszerű tanács megfogadásával. Íme 6 tipp, a sikeres összeszoktatáshoz!

1. Csak szép lassan!

Képzeld el, hogy boldogan élsz egyedül egy csodás lakásban, amely csak a tiéd! Hirtelen azonban beköltözik egy számodra teljesen idegen ember, akivel onnantól kezdve meg kell osztanod a jól megszokott, biztonságos otthonod. Ugye, hogy kiborító lenne? A cicák talán még az embernél is hevesebben reagálnak a változásokra, ezért semmit sem szabad erőltetni, és türelmesnek kell lenni!

2. Első a szaglászás!

Furcsán hangzik, de a legjobb, ha elsőre nem személyesen találkoznak kedvenceid. A cicák sokszor az orruk után mennek, ezért a fokozatos összeszoktatás érdekében először egymás szagával kell megismerkedniük, majd ezután jöhet a nagy találkozás fizikai kontaktus nélkül. Kis idő elteltével már nyugodtan egymáshoz érhetnek.

3. A közös játék ereje

Sokszor kiemeltük már a játék fontosságát a macskák életében, ami természetesen az ismerkedést is megkönnyíti. Emlékszel, hogy kiskorodban a szüleid mindig közös játékra buzdítottak, ha új barátra szerettél volna szert tenni? A macskáknál is hasonlóan működik, ezért jó irányba terelheti kedvenceid kapcsolatát, ha rendszeresen együtt játszol velük. Közben jutalomfalatokkal ösztönözheted őket, de ne feledkezz meg arról, hogy a kivételezés könnyen konfliktusokhoz vezethet, ezért részesítsd egyenlő bánásmódban őket!

20181025_enkedvencem_bemutatás_cikk

4. Nem kell mindig együtt lenniük!

Sőt! Ha állandóan össze lennének zárva, az biztosan feszültséget szülne közöttük, ezért győződj meg arról, hogy mindkét kedvencednek megvan a lehetősége a félrevonulásra! Biztosíts elszigetelt és kényelmes zugokat macskáid számára!

5. Egy tányérból esznek, mindig összevesznek!

Mit szólnál, ha valakivel minden nap egy tányéron kellene osztoznod akkor is, ha egyszerre ennétek? Bizonyára nem nyerné el a tetszésed! A macskák is így vannak ezzel, ezért mindenképp külön etető- és itatótálakra van szükség! Ugyanez érvényes az alomtálcára is!

6. A közbeavatkozásnál van jobb megoldás

Ha macskáid összebarátkoztak és alapvetően jól kijönnek egymással, akkor is előfordulhatnak súrlódások. Fontos, hogy ne avatkozz közbe, mert azzal csak rontasz a helyzeten! Az összeszokás fázisában alkalmazd a FELIWAY CLASSIC Párologtatót, ha pedig a későbbiekben is gyakoriak a konfliktusok a cicák között, akkor használd a FELIWAY FRIENDS Párologatót! A FELIWAY olyan levegőbe kerülő természetes „üzenetekkel” segít fenntartani a harmóniát és teremt nyugodt légkört, amelyekkel a macskák kommunikálnak egymással!

Ha többet szeretnél megtudni a FELIWAY-ről, akkor látogass el a www.feliway.hu oldalra!

2018. december 3.

Kapcsolódó termékek

További termékek