Macska rekorderek

Minden gazdinak a saját cicája a legkülönlegesebb, ám vannak olyan macskák, akik a Guinness Rekordokat rögzítő társaság szerint kiemelkednek a többiek közül valamilyen képességük, vagy testi adottságaik miatt. Íme öt, igazán figyelemre méltó cicus.

20160608_enkedvencem_cica_rekordok_cikk1. A leghosszabbra nőtt macska

A jelenlegi rekordot 2010 óta egy Stewie nevű maine coon tartja, aki a méréskor nem kevesebb mint 123 centiméter hosszú volt. További érdekesség, hogy Stewie tartja a leghosszabb farkú cica világrekordját is 41,5 centiméterrel. A gyönyörű cicust gazdái egyébként terápiás célokra is alkalmazták 2013-ban bekövetkezett haláláig.

2. A legmélyebb növésű, ma is élő cica

A cím büszke tulajdonosának már a neve is árulkodó: Lilieput. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy tényleg nagyon apró cicáról van szó, hiszen Lilieput alig 13,34 centisre cseperedett. A macskák egy viszonylag új fajtájához, a tacskómacskákhoz tartozó Lilieput összességében nem a legkisebb a világon, hiszen ez a titulus egy Tinker Toy nevű néhai macskát illet a maga 7 centiméteres magasságával és 19 centiméteres hosszával.

3. A világ legidősebb macskája

Nem is olyan friss hír, hiszen Scooter alig egy hónapja vált a világ legidősebb macskájává letaszítva a korábbi rekorder Corduroy-t a trónról. A szokásostól eltérően ebben az esetben nem arról van szó, hogy az előző rekorder elhunyt volna, csupán kiderült, hogy Scooter, a sziámi macska 30 éves korával még Corduroyánál (26) is idősebb. A valaha élt legidősebb cica egyébként Creme Puff volt, aki megdöbbentő, 38 éves kort ért meg.

4. A leghosszabb bajusz

A maine coon macskák testi adottságaikat tekintve egyébként is kiemelkednek a többi fajta közül, amit fentebb már láthattunk is a leghosszabbra nőtt cicánál. Nem meglepő tehát, hogy a leghosszabb bajusszal rendelkező macska is egy maine coon, bizonyos Missi, aki Finnországban él gazdáival. Az ő esetében a 19 centiméter a bűvös szám, amiből már egészen kackiás kis bajuszt lehetne kihozni.

5. A legtávolabbra ugró macska

Az olimpia közeledtével a sportteljesítmények kerülnek a középpontba, így a végére egy igazi olimpikon cicát hagytunk. A Texasban élő Alley egy chicagoi rendezvényen állította be a testméreteihez képest elképesztő 182,88 centiméteres rekordot. A mutatványhoz még csak neki sem kellett futnia, ugyanis az ugrást kis területről, helyből elrugaszkodva kellett kiviteleznie. Az egészről egyébként videó is készült:

Ha szeretnél hasonló kutyás rekordokat olvasni, klikk ide!

2016. június 16.