Minden esetre DOUXO®

Volt már bőrbeteg a kedvenced? Szembesültél már azzal, hogy milyen szigorú protokollt ír elő ilyenkor az állatorvos? És végre tudtad hajtani az előírt kezelést?

Cevacikk_Mehet_Minden-esetre-Douxo_cikk1_webEgy korábbi cikkünkben írtunk már arról, milyen felfordulással járhat a samponos fürdetés. A tisztasági fürdetéssel összehasonlítva még bonyolultabb a helyzet, ha egy bőrbeteg kutyát vagy cicát kell fürdetni, hiszen ilyenkor számolni kell a hatóanyag ún. behatási idejével. Ez az az időtartam, amennyi ideig a bőrön, szőrön kell lennie a samponnak, mielőtt vízzel alaposan lemossuk. Az egyébként sem rövid fürdetés szinte lehetetlen küldetéssé is válhat egy izgága, nagytestű vagy csak szimplán félős kutya esetében. A macskák többsége nem fürdethető éber állapotban, csak bódítást követően, ami mindig hordoz némi kockázatot.

A problémára megoldást jelenthet a Franciaországban piacvezető DOUXO® termékcsalád. A DOUXO® sikerének egyik titka az innovatív formuláció, amelynek köszönhetően minden gazda kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő terméket. Kiterjedt bőrelváltozás esetén a sampon vagy a vele hatékonyság szempontjából teljesen egyenrangú Mousse tisztítóhab és a Mikroemulzió javasolt. Kisebb, lokalizált panasz esetén pedig minden alcsaládban van egy erre alkalmas megoldás, például a DOUXO® Calm Szérum, a DOUXO® Seb Spot-On, a DOUXO® Care Fültisztító folyadék vagy a DOUXO® Care Törlőkendő. A Sampont annak a gazdinak ajánljuk, akinek nem probléma a fürdetéssel járó felfordulás és kedvence engedelmes, kistestű, és szívesen fürdik. A Mousse lesz a megoldás annak a gazdinak, akinek fontos, hogy maga is tevőlegesen részt vegyen a gyógyulásban, ugyanakkor kutyája nagyobb testű, és nem lelkesedik a fürdésért. A Mikroemulzió javasolt amennyiben a kutya nagy testű és nehezen kezelhető, továbbá a gazdi gyors megoldást keres.

Cevacikk_Mehet_Minden-esetre-Douxo_cikk2_webA DOUXO® termékcsalád 3 alcsaládból áll: a „rózsaszín sorozat” (DOUXO® Calm) a bőrérzékenységgel és viszketéssel járó allergiás bőrgyulladások (pl. atópiás bőrgyulladás, kontaktallergia, hot spot) kiegészítő kezelésére szolgál, a „zöld sorozat” (DOUXO® Seb) a fokozott faggyútermeléssel, azaz korpázással járó kórképek (seborrhoea sicca, seborrhoea oleosa) esetén javasolt, a „kék sorozat” (DOUXO® Care) pedig az egészséges bőr és fül ápolására használható.

A DOUXO® termékcsalád sikerének másik titka az egyedülálló összetétel, amely a bőr saját védelmi rendszerét, az ún. epidermális barriert támogatja. Minden DOUXO® készítmény parabénmentes és tartalmaz fitoszfingozint. A fitoszfingozin egy proceramid, amely komplexen támogatja a bőr saját védelmi rendszerét, az ún. bőr barriert. Egész pontosan hidratáló, gyulladáscsökkentő, ezáltal bőrnyugtató hatású. Emellett természetes antimikrobiális hatása is van, valamint helyreállítja a faggyúmirigyek működését. Emellett minden alcsalád tartalmaz olyan speciális összetevőket, amelyek kifejezetten az adott bőrprobléma esetén jótékony hatásúak.

További hasznos termékinformációt találsz a www.douxo.hu termékoldalon!

2016. november 25.

Kapcsolódó termékek

További termékek