Megúszható a fürdetés?

Fürdettél már kutyát? És macskát? Hát, nem könnyű dolog, az egyszer biztos…

Cevacikk_Mehet_Meguszhato-a-furdetes_cikk1_webMinden gazdi életében eljön az a pillanat, amikor felmerül a samponos fürdetés gondolata. Ennek oka legtöbbször az, hogy a kedvenc nyakig sárosan ér haza a sétából, vagy ami rosszabb, meghempereg valami számára illatos dologban, pl. haltetemben. A samponozáshoz elengedhetetlen a kellőképp átnedvesedett bunda, amit lakásban tartott kutyánál csak a fürdőkádban érhetünk el. Amennyiben a kutya elég nyugodt, és mi rászánjuk az időt a fürdetésre, illetve az azt követő utómunkálatokra, akkor nincs nagy vész. Ha azonban rosszul tűri a helyzetet, és folyton ugat vagy kiugrál, akkor azért megterhelő, sőt, lehetetlenné is válhat a fürdetés.

Jó tudni, hogy ezekben az esetekben is van megoldás. A Douxo® Care Tisztítóhab segítségével megúszható a fürdetés! Mindössze a kutya vagy macska testtömegének megfelelő mennyiségű habot kell először a kezünkbe fújni, majd ezt egyenletesen eloszlatni, belemasszírozni az állat bőrébe. A teljes száradást követően érdemes kifésülni a szőrt, hogy visszanyerje eredeti esését, formáját. Ami a macskát illeti, legtöbbjük egyáltalán nem fürdethető éber állapotban. Egy tisztasági fürdetéshez viszont csak nem kellene bebódítani szegényt. Ugye egyetértesz? Cevacikk_Mehet_Meguszhato-a-furdetes_cikk2_webMostantól a cica gazdik problémájára is megoldást jelenthet a Douxo® Care Tisztítóhab.

Nem közömbös az sem, hogy milyen összetevők vannak egy készítményben. A Douxo® Care Tisztítóhab és Douxo® Care Sampon kíméletes összetevőinek köszönhetően még érzékeny bőrű kutyák és macskák tisztítására is alkalmasak. Mindkét készítmény parabénmentes és tartalmaz fitoszfingozint. A fitoszfingozin egy proceramid, amely komplexen támogatja a bőr saját védelmi rendszerét, az ún. bőr barriert. Egész pontosan hidratáló, gyulladáscsökkentő, ezáltal bőrnyugtató hatású. Emellett természetes antimikrobiális hatása is van, valamint helyreállítja a faggyúmirigyek működését. A Douxo® Care termékcsalád a samponon és a tisztítóhabon kívül tartalmaz még egy fültisztító folyadékot, a Douxo® Care Fültisztítót is, amely micelláris szerkezetének köszönhetően nem olajos, ugyanakkor kiválóan eltávolítja a hallójáratból a fülzsírt és a hallójárat gyulladása során felhalmozódó szennyeződéseket.

2019. július 10.

Kapcsolódó termékek

További termékek