Miért jó az okos alomtálca?

A technológiai újítások a kisállattartásra is nagy hatást gyakorolnak. Elég csak arra gondolni, hogy a kutyák többsége már hazánkban is chippel a bőre alatt él, mely chip, ha cicába ültetik, akkor kinyithat egy automatikusan működő, záródó macskaajtót. Ha távol vagyunk otthonunktól, a telefonunkon követhetjük kedvencünk napját egy kamera segítségével, sőt, beszélhetünk is hozzá, és szintén a telefonunkról vezérelhető, automata etető segítségével dobhatunk neki pár finom falatot. De még ezek után sem feltétlen gondoltuk volna, hogy a technológia a cicák vécézési szokásait is forradalmasíthatja. 

A Smarty Pear nevű cég ugyanis piacra dobott egy különleges, okos alomtálcát, a Leo’s Loo Too-t, amelynek segítségével nemcsak az alommal spórolhatunk, de betekintést nyerhetünk cicánk egészségi állapotába is a végterméke alapján. A futurisztikus szerkezet egy mosógépszerű űrkapszulára emlékeztet, melynek forgó dobja is van. Súlyérzékelők segítségével észleli, ha kedvencünk bent van, és a dolgát végzi, majd azt is, ha távozott, így akadálytalanul kezdheti meg az alom tisztítását. 

A dob működésbe lép, és forgás közben elválasztja az alomtól a szennyezett részeket, majd a szerkezet alján elhelyezkedő, szagmentes zsákkal ellátott fiókba helyezi, amely körülbelül egy hét alatt telik meg. Ezt követően UV fény segítségével fertőtleníti a dobot. Persze csak akkor, ha nem manuálisan szeretnénk szabályozni a működését, amit akár a távolból, okostelefonunk segítségével is megtehetünk. A tisztítási folyamat nem indul be, ha a gép közelében tartózkodik valaki, ami egyébként alapvetően nem túl hangos, de akár azt is beállíthatjuk, hogy éjszaka „békén hagyjon” minket és az ürüléket is. A kérdés már csak az, hogy ki szeretne alomtálcát venni körülbelül 200.000 forintért… 

Te például szívesen vennél egyet a cicádnak vagy feleslegesnek tartod? Írd le a véleményed kommentben a macskABC Facebook-oldal posztja alá! 

Ha szeretnéd látni a Leo’s Loo Too-t működés közben, akkor nézd meg ezt a videót: 

Forrás: YouTube 

 

2022. június 13.