Egy ötletes megoldás, mellyel cicád még szabadabban mozoghat!

20160408_enkedvencem_macska_chipes_ajto-cikk A kertes házban élő cicagazdik egyik nagy dilemmája, hogy hogyan tudnának kedvencüknek szabad ki- és bejárást biztosítani a ház és az udvar között.

A macskák rendszerint a tudomásunkra adják, ha kimennének a szabadba, vagy éppen az otthon melegére vágynak, de ha pont el vagyunk foglalva a főzéssel, takarítással vagy egyéb teendőkkel, nem mindig vesszük ezt észre. Sőt, ha nem tartózkodunk otthon, akkor kedvencünk általában kint ragad az udvaron, ezért egyre többen keresik a mikrochipes macskaajtókat.

A minden típusú ajtóba beszerelhető mikrochipes macskaajtók a kutyák számára kötelező chip elvén működnek. Az állatorvos a jószág bőre alá helyez egy kis üveghengerbe zárt jeladót, mely egyedi sorszámmal van ellátva, amelyet a praktikus macskaajtóba szerelt érzékelő könnyedén leolvas. A megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy csak az előre beprogramozott egyedi sorszámú chippel ellátott cicákat engedi be házba, így távol tartja a nem kívánatos betolakodókat, viszont a családhoz tartozó állatoknak szabad mozgást biztosít. A szürkületi fényt érzékelő szenzort működésbe hozva gondoskodhatunk arról, hogy kedvencünk ne kóricáljon éjszaka az udvaron, utcán. A különleges macskaajtó árammal működik, de beépített tápegységgel is rendelkezik áramkimaradás esetére. A mágneses stopnak köszönhetően az ajtót a chip nélkül nem lehet kinyitni, így az erős szél, és a kíváncsi szomszédcicák sem jelentenek problémát. A hőtakarékosságot figyelembe véve a macskaajtók jól szigeteltek, ezért a fűtésszámla miatt sem kell aggódnunk.

Ha kíváncsi vagy a mikrochipes macskaajtók működésére és beszerelésére, nézd meg az alábbi angol nyelvű videót:

2016. április 16.