Magyar kutya lett a világbajnok

Korábban is beszámolhattunk Magyarországon kiképzett mentőkutya által elért sikerről, ugyanis három éve Symbára lehettünk büszkék kimagasló eredményeiért. Most újabb hazai sikert könyvelhetünk el, hiszen Karma, a belga juhász első helyezést ért el egy nemzetközi versenyen. 

Az I. Egyéni FCI mentőkutya világbajnokságot augusztus 16-21. között rendezték meg Olaszországban, ahol hazánkat a Fővárosi Kataszrófavédelmi Igazgatóság állományában dolgozó Leczki Sarolta címzetes tűzoltó főtörzszászlós és malinois fajtájú kutyája, a hétéves Karma képviselte. Tizennyolc különböző ország csapatai mérték össze tudásukat a versenyen, amely során pályamunkafeladatokon keresztül kellett bemutatni, hogy az adott versenyző mennyire engedelmes, ügyes, precíz és mekkora örömmel végzi a munkáját az előre meghatározott, szigorú szabályok szerint. 

A verseny második felében három munkamenetben, nyomkövetésben, területkutatásban és romkutatásban kellett bemutatniuk a tudásukat a versenyzőknek. Karma mind a harminchat vetélytársát maga mögé utasította, hiszen a bírók által elrejtett mindhárom személyt hamar megtalálta, a jelenlétüket megfelelő módon jelezte, ezen kívül még több szempontnak is megfelelt, amiről gazdija, Leczki Sarolta mesél az alábbi videóban: 

 

Ha te is büszke vagy Karmára és a teljesítményére, akkor oszd meg a cikket a barátaiddal! 

2022. szeptember 12.