Macska villa

Te mit tennél, ha nagymenő építészmérnök lennél, ráadásul egy tucat macskával kellene megosztanod otthonod? Minden bizonnyal te is ugyanazt, mint Peter Cohen, aki elképesztő összegeket költött arra, hogy házát igazi macska-paradicsommá varázsolja. Ismerd meg te is a világ egyik legizgalmasabb macskabarát kecóját!

Peter Cohen, a kaliforniai Trillium vállalat igazgatója úgy döntött, hogy kedvenc cicáinak fejedelmi villában a helyük, ezért olyan macskabarát otthont tervezett, amitől mindenkinek eláll a lélegzete. Nem véletlen, hogy egy az egész házat behálózó játszóteret hozott létre, ugyanis nem kevesebb mint 18 macskával él együtt. Az épület belső tereit úgy alakította ki, hogy minden egyes szegletét kihasználhassák a cicák, miközben a család életét sem zavarják meg.

A házban található valamennyi oszlopot a cicák által könnyedén megmászható anyaggal vonta be, bujkálási hajlamukat pedig különböző alagutakban élhetik ki a kis négylábúak. A falon a plafon alatt széles rámparendszer fut, mely egy egész házat körbeölelő hálózatot alkot, így a cicák az összes szobát bejárhatják, beleértve a garázst is, ahol az alomtálcájuk kapott helyett, melynek tisztán tartása ilyen sok macska esetén nem lehet túl egyszerű. A legbonyolultabb szerkezet a lakásban a vízicsúszdához hasonló spirálrámpa, mely laminált falécekből és egy hatalmas kartoncsőből áll. Ne feledkezzünk meg a dekorációról sem, hiszen a díszítőelemeknek köszönhetően a házba lépve igazi mesevilágba csöppenünk, ahol a futkározó, játszadozó cicák szinte varázslényekként hatnak.

Az átalakítás csaknem 10 millió forintnak megfelelő összegbe került, de Peter szerint ennél jóval olcsóbban is összehozhatjuk a saját kis macskajátszóházunkat, ugyanis egyszerűbb polcokból is készíthetünk rámpákat és fekhelyeket. A lakás tisztasága nagyon fontos, ezért mindenképp olyan anyagokat kell használni, melyek könnyen tisztíthatók. Peter eleinte aggódott, hogy macskái nem fogják kihasználni a rendelkezésükre álló játszóteret, de már az építés alatt látszódott, hogy kedvencei odavannak az új környezetért, ezért azóta is folyamatosan bővítget és fejleszt, a cicák pedig élvezik az egész napos játékot.

Ha egyszerűbben szeretnéd otthonossá varázsolni lakásod macskád számára, akkor olvasd el ezt a cikket, vagy használj Feliway ® Spray-t és Párologtatót különleges feromonnal, amely a biztonság megnyugtató érzetével tölti el kedvenced. Persze Peter Cohen megoldása sem semmi, ezért ha kíváncsi vagy, nézd meg az alábbi videót, ahol a macska-paradicsomba nyerhetsz betekintést!

2016. augusztus 4.

Kapcsolódó termékek

További termékek