Kutya kvíz VI.

Felkészültél egy kis játékra? Akkor jöjjön 10 kérdés, az enkedvencem.hu-n és az adaptil.hu-n, illetve a douxo.hu-n megjelent korábbi írásokból! Figyelem! A kérdésekben található linkek segítséget nyújtanak, ha pedig kitöltenéd korábbi tesztjeinket is, klikk ide!

1. Egy idei kutatásból kiderült, hogy van valami, ami különösen rossz hatással lehet a kutyákra, a gazdik többsége mégis ártatlannak hiszi. Szerinted mi lehet ez?
2. Egyes felmérések szerint a kutyatartás akár hosszabb életet is jelenthet. Számos kedvező hatása van az emberi szervezetre, de vajon melyikre nincs befolyással az alábbiak közül?
3. A kutyák olyan számunkra észrevehetetlen kémiai jelekkel is kommunikálnak, melyeket például az anyakutya a kicsinyei megnyugtatására választ ki az emlői körül található mirigyekből. Mi az összefoglaló nevük ezeknek a kémiai vegyületeknek?
4. Az előző kérdésben szereplő kémiai vegyületeket laboratóriumi körülmények között, szintetikus formában is előállítják, így gyógyszermentes, természetes nyugtatóként működő termékeket állítanak belőlük elő. Hogy hívják a legismertebb ilyen jellegű készítményt?
5. Nemrégiben kiderült, hogy a kutyák a szavak és a hangsúly megértésén túl még egy különleges képességgel kerülhetnek közelebb az emberek megértéséhez. Mi lehet ez a képesség?
6. A szocializáció fontos szerepet tölt be a kutyák életében, amit érdemes elkezdeni abban az időszakban, amikor a kutyák agya a legfogékonyabb az újdonságokra, amikor a legtöbbet tanulnak. Körülbelül meddig tart ez az időszak?
7. A farkasok és a kutyák közeli rokonsága miatt a kutatók gyakran hasonlítják össze a két fajt különböző szempontok alapján. Milyen meglepő dolog derült ki a farkasokról a közelmúltban?
8. A kutyák bőre védvonalként is felfogható, melynek hatékony működéséhez három, egymással kölcsönhatásban álló összetevő szükséges. Melyik a kakukktojás az alábbiak közül?
9. Az imént említett funkciók bármelyikének a felborulása bőrproblémákhoz vezethet, melyek azonban megelőzhetők egy kis gondoskodással. Melyik az a készítmény az alábbiak közül, melyből irritált, zsíros, száraz és korpázó bőr kezelésére, a bőrmikroflóra egyensúlyának fenntartására és mindennapi szőr- és bőrápolásra alkalmas változat is létezik?
10. Egy különleges kezdeményezésnek hála idén ősztől az ételrendelés mellett menhelyi kutyák támogatására is van lehetőség a netpincer.hu-oldalon. Melyik alapítványnak köszönhető az együttműködés?

Ne felejtsd el leírni kommentben, hogy hány helyes válaszod volt! Klikk ide!

2019. január 7.

Kapcsolódó termékek

További termékek