Kutya kvíz V.

Itt az ötödik Kutya kvíz! Jöjjön tehát 10 kérdés, az enkedvencem.hu-n és az adaptil.hu-n megjelent korábbi írásokból! Figyelem! A kérdésekben található linkek segítséget nyújtanak, ha pedig kitöltenéd korábbi tesztjeinket is, klikk ide!

1. Új családot talált a Star Wars filmek révén ismert, nemrég elhunyt színésznő, Carrie Fisher kutyája . Hogy hívják a kis bulldogot?

2. A babesiosis egy kullancsok által terjesztett, a kutyákra nézve rendkívül veszedelmes betegség, melyet új kutatások szerint sokkal gyorsabban képes átadni a vérszívó, mint korábban gondolták. A befúródáshoz képest hány órán belül kaphatja meg egy kutya a rettegett kórt?

3. Az utazás egy rémálom lehet az olyan kutyák számára, akik nincsenek hozzászoktatva az autóhoz. Az ADAPTIL® Spray segíthet, hogy kedvenced nyugodtabb maradjon az állatorvos felé tartó úton vagy akár hosszabb kirándulások alkalmával is, de érdemes még az utazást megelőzően alkalmazni. Hány perccel az indulás előtt ajánlott használni az ADAPTIL® Spray-t?
4. Egy ősi sírhely feltárásakor lelt kutya maradványaiból a kutatók rájöttek arra, hogy már nagyon korán kialakult az érzelmi kötődés az ember és a kutya között. Körülbelül hány éves lehet a megtalált őskutya csontváza?
5. Szerbia egyik fegyintézetében kutyákat alkalmaznak terápiás céllal, mely segít a rabok társadalomba való visszailleszkedésében. Melyik településen található a különleges börtön?
6. Fürdetés víz nélkül? Igen, lehetséges! Sok kutya irtózik, már a fürdetés gondolatától is, sok gazdi pedig a fürdetéssel járó felfordulástól. Számukra jelent nagyszerű és egyszerű megoldást a Douxo® Care, de vajon milyen formában kapható?
7. Nemrég néhány munkás halált megvető bátorsággal sietett egy kutya segítségére a csernobili reaktor közelében. Honnan kellett megmenteniük a szerencsétlenül járt ebet?
8. A jó idő nemcsak a kullancsoknak kedvez, hiszen a szívférgességet terjesztő szúnyogok is ilyenkor érzik magukat a legjobban. Sajnos 100%-os védelem nem létezik, vannak azonban hatásos készítmények, melyek célzottan a vérszívást akadályozzák meg. Mi a tulajdonsága ezeknek az élősködő elleni szereknek?
9. A féregtelenítést nem árt komolyan venni, hiszen a bélcsatornában lakó élősködők nemcsak kedvencünket, hanem az egész családot veszélyeztetik. A Cestal® Plus Rágótabletta megfelelő védelmet nyújt az országban leggyakrabban előforduló bélférgek ellen, de vajon hány kezelés után?
10. Egy amerikai cég kutyák számára fejlesztett ki egy olyan kütyüt, mely folyamatos jelentést ad a gazdinak kedvence egészségi állapotáról. Mi ez az eszköz valójában?

Ne felejtsd el leírni kommentben, hogy hány helyes válaszod volt! Klikk ide!

2018. június 7.

Kapcsolódó termékek

További termékek