Kamerás nyakörvet adott cicájára, hogy lássa, mit csinál

Ki ne lenne kíváncsi arra, hogy mit csinál és merre jár kedvence egész nap? Pontosan így volt ezzel egy amerikai házaspár is, mivel a cicájuk imád a szabadban bóklászni, ráadásául szinte mindig hoz valami kis ajándékot is felfedező körútjairól. Egy idő után kamerát szereltek a nyakörvére, amely meglepő és tanulságos felvételeket készített és készít a mai napig! 

Gonzo kölyökként került a családjához, és hamar kiderült róla, hogy imád a szabadban a lenni. Először csak felügyelet mellett lehetett kint a kertben, később azonban már annyira megbíztak benne, hogy hagyták, menjen, amerre lát. Egyik alkalommal nem egyedül érkezett haza, ugyanis ajándék gyanánt a ház úrnője elé vetett egy kába, ám még élő madarat, aki később el is repült. A zsákmány bemutatása leginkább a macskák jóindulatának jele, ám Gonzo ezúttal mellélőtt, ugyanis gazdija hangos sikításban tört ki, amitől mindenki halálra rémült.

Gonzo ezt követően taktikát váltott, és áttért az élettelen ajándékokra, főként műanyaghulladékra, amelyet szép számmal el is kezdett gyűjtögetni, mint utóbb kiderült, legtöbb esetben a ház alatt található raktárhelyiségből. Egyszer ugyanis Derek, a cica egyik gazdija, aki nem mellesleg dokumentumfilmes, igen kíváncsi lett arra, hogy mit csinál Gonzo, és honnan hozza azt a sok holmit, mivel egy vadonatúj vízvezeték-szereléshez használt alkatrésszel tért haza, amit sűrű bocsánatkérések közepette és magyarázkodva vitt vissza a közeli építkezésre. 

Rendelt tehát a netről egy kamerás nyakörvet, amely elképesztő felvételeket készít Gonzo szerelmi életéről, az ajándékok beszerzéséről, más állatokról, például kölyökoposszumokról és mókusokról, de főként a bokorban való szundizásokról. Derek azonban kivágja az érdekesebb részeket, és a nagyközönség örömére közzéteszi őket, például az Instagramon. Íme egy kis ízelítő:

Derek elmondása szerint rengeteget tanultak cicájukról a felvételekből, de nem ajánlja minden gazdinak, hogy kövesse a példáját, ugyanis Gonzo rendkívül erős idegzetű, nyugodt és szociális cica, míg másik macskájukról ez nem mondható el, sőt, mivel ő ártana az élővilágnak, nem is nagyon engedik ki a szabadba. Ha Gonzoról is kiderült volna, hogy bántja a többi állatot, akkor belőle is szobacicát faragtak volna, de szerencsére erre nem volt szükség.  

Ha tetszett Gonzo története, akkor oszd meg a cikket Facebookon az ismerőseiddel! 

Forrás: YouTube 
2022. július 11.