Így neveld a kiskutyádat!

Az, hogy hogyan bánsz kedvenceddel kölyökkorában, döntően befolyásolja azt, hogy milyen felnőtt válik belőle, ezért a tanításnak, már kezdetektől fogva nagyon fontos szerepe van. A foglalkozásokon keresztül kialakul a közös nyelv, melyet az együtt töltött idő alatt használni fogtok majd. Íme néhány hasznos tipp!

20170425_enkedvencem_kölyök_kutya_cikk_v1. Kezd az alapoktól!

Ne ess abba a hibába, hogy rögtön a pacsi megtanításával kezdesz! Ennél sokkal fontosabb, hogy kedvenced otthon vagy az utcán szót fogadjon neked, ezért érdemes elolvasnod korábbi cikkeinket a témában itt és itt.

2. Légy türelmes és következetes!

A kiskutyák még nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy szót fogadjanak nekünk, ezért a tanításukkor nagyon sok türelemre van szükség! Figyelj oda, hogy csak akkor jutalmazd, ha helyesen hajtja végre a feladatot, amit szánsz neki, különben helytelen berögződések alakulhatnak ki!

3. Szerezd be a megfelelő eszközöket!

A sétáltatás minden kutya lételeme, ezért fontos, hogy a séta tanítása előtt kiválaszd az igényeinek megfelelő hámot vagy pórázt! Ehhez korábbi cikkünkben találsz egy kis segítséget! A tanulás akkor élvezetes, ha egy kis játékkal is párosul, ezért érdemes elolvasni ezt a cikkünket is!

4. Alkalmazz természetes feromonterápiát!

Az anyától és a testvérektől való elszakadás, valamint az új környezet mind-mind olyan tényezők, melyek stresszes helyzetbe hozhatják újdonsült barátodat, ezért érdemes használnod az Adaptil® Nyakörvet , mely olyan feromont tartalmaz, melyet az anyakutya bocsát ki magából, hogy megnyugtassa kicsinyeit. Ha többet szeretnél tudni az Adaptil® termékek működéséről, klikk ide!

 

2017. május 6.

Kapcsolódó termékek

További termékek