Hihetetlen, de túlélte!

Ha a macskákra gondolunk, akkor az egyik első dolog, ami eszünkbe jut róluk, hogy kilenc (egyesek szerint csak hét) életük van. Persze csak átvitt értelemben értjük, ám a cicák számtalanszor bizonyították már, hogy mennyire szívós állatok. Elég, ha csak a saját halálát túlélő vagy a kicsinyeit a tűzből kimentő cicát említjük. Az alábbi történet szereplője szintén hihetetlen körülmények között maradt életben, példája pedig a minket is nagyobb odafigyelésre sarkallhat.

20170212_enkedvencem_mosogep_tulelo_cikkAz egész egy átlagos napon történt a Manchester közelében található Audenshawban. Laura Gilholme éppen a házimunkát végezte otthon, a soron következő feladat pedig éppen a mosás volt. A nő rutinszerűen bepakolta a szennyest a mosógépbe, majd a program lejártáig további teendők után nézett a lakásban. Miután a gép jelzett, Laura elkezdte kipakolni a szárításra váró ruhákat, ám felfedezett valamit, amitől azonnal elállt a lélegzete. A vizes ruhák között ugyanis rátalált a család újdonsült, héthetes cicájára, aki eszméletlen állapotban feküdt a nő tenyerében. A háziasszony ekkor jött rá, hogy véletlenül a szennyessel együtt a Poppet, a macska is bekerülhetett a gépbe, így körülbelül egy órán keresztül forgott az 50 fokos vízben a ruhákkal együtt.

Laura hirtelen kétségbeesésében a szomszédjához fordult, aki szájon át lélegeztetéssel próbálta életre kelteni a szerencsétlenül járt macskát, ám mivel ez nem sikerült, azonnal siettek a helyi állatorvoshoz. John Gunn először nem adott túl sok esélyt Poppetnek, ám a cica hihetetlen módon magához tért, és rövid lábadozás után haza is térhetett otthonába. A kiscica látszólag nem tanult a történtekből, ugyanis hazaérkezve az első dolga az volt, hogy odaszaladjon a szárítógéphez, és belevesse magát. A történet az összes macskagazdi számára tanulságos lehet, hiszen Laura természetesen nem vette észre, hogy cicája a mosógépbe ugrott. Állítása szerint kedvence akkor kerülhetett a dobba, amikor ő hátat fordítva a mosandó ruhákat szortírozta, és nem figyelt, ami a házimunka elvégzése közben bárkivel előfordulhat. Mi azt tanácsoljuk, hogyha macskád, de főleg ha kiscicád van, az ilyen baleseteket elkerülendő mindig győződj meg arról, hogy biztonságos helyen tartózkodik-e, ahol semmi baja nem eshet.

2017. február 18.