5 macskafajta, amely nem fél a víztől

A cicák általában maguk is képesek tisztán tartani a bundájukat, de vannak olyan szennyeződések, amelyek csak alapos mosdatással tüntethetők el, ám legtöbbször már az is csak nagy küzdelmek árán érhető el, hogy kedvencünket betuszkoljuk a fürdőkádba vagy egy lavórba. A fürdetés akár ilyen esetekben is elkerülhető, de vannak olyan cicák, akiknél ez nem jelent problémát, hiszen valósággal lubickolnak a vízben. Íme 5 vízkedvelő macskafajta.

1. Abesszín

Az abesszín macska a világ egyik legrégebbi fajtája. Az eredete bizonytalan, de sokan úgy vélik, hogy Etiópiából, a Nílus mentéről származik, és talán innen ered a vízhez való viszonyulása is. Az abesszín ugyanis élvezettel dugja a fejét a csap alá, és nem jön zavarba attól, ha folyó vízzel kell csillapítani a szomját.

2. Bengáli

A bengáli leopárdmacska és a házi macska keresztezéséből létrehozott hibrid fajta fő különlegessége természetesen a külseje, azon belül is a szőrzete. A fajta tudatos szaporítása során az volt a cél, hogy egy házi macskához hasonló természetű, de vadmacska megjelenésű cicát tenyésszenek ki. Talán a vadmacska felmenők miatt maradt meg a bengáli víz iránti vonzalma is, így beszámolók szerint az sem számít meglepőnek, ha fürdés közben beugrik gazdája mellé pancsolni.

3. Maine Coon

A fajta az Egyesült Államokban valóságos nemzeti macskának számít. Ősei valószínűleg a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák voltak, akik később keveredtek az Európa többi részéről behozott cicákkal. A maine coon rendkívül szívós, kiválóan alkalmazkodott a nehéz körülményekhez. Bundája például vízálló, így nem jön zavarba, ha bele kell lépnie egy patakba ahhoz, hogy ihasson. Sőt, előszeretettel fröcsköli szét a vizet a mancsaival.

4. Man-szigeti macska

A Man-szigeti macska, vagy más néven manx az Ír-tengeren fekvő, megegyező nevű szigetről származik, és legfőbb jellegzetessége a farka, hiszen az egy természetes mutációnak köszönhetően igen csak megrövidült, de egyes példányoknál akár teljesen hiányozhat is. Talán pont a származási helye miatt kedveli a vizet olyannyira, hogy hosszú időn keresztül is képes játszani a csöpögő csap alatt.

5. Török Van

Ha a víz szeretetéről van szó, akkor biztosan a Van-macska viszi a pálmát. A Törökországban található Van-tó környékén élő cicák ugyanis előszeretettel mártóznak meg a vízben, sőt, nem ritka, hogy úszkálnak is egy kicsit. Ha valakinek van szerencséje otthon tartani egy ilyen cicát, ne lepődjön meg, ha belemászik szinte bármibe, amiben vizet talál.

5_vízkedvelő

 

Na és a te cicád szereti a vizet, vagy fél tőle? Írd le kommentben a macskABC Facebook-oldal posztja alá, ide!

Forrás: pawesomecats.com

2019. április 5.