5 karácsonyi ajándékötlet macskáknak

A karácsonyi ajándékozás sosem egyszerű, hiszen a sok családtag és barát mind-mind másnak örül, ráadásul sokaknak alig van ideje az ünnepek előtti bevásárlásra. Ha cicád sem szeretnéd kihagyni a sorból, bizony neki is ki kell találnod valami izgalmas meglepetést, ezért összegyűjtöttünk 5 olyan ajándékötletet, melyet kedvenced biztosan hosszas dorombolással jutalmaz majd.

1. Kaparófa

Ki szereti azt, amikor a cicája a bútorokon próbálgatja karmait? Nyilvánvalóan senki, pedig a macskák alapvető szükséglete, hogy karmaikat folyamatosan élesítsék, elmacskásodott izmaikat kinyújtóztassák. Egy jó minőségű kaparófával azonban megszabadulhatsz a nem kívánt karmolás nyomoktól, kedvenced pedig kiélheti ösztöneit. Az egyszerű, függőleges irányba állított, henger alakú kaparófákon kívül olyat is találhatsz, mely búvóhellyel vagy mászókával van egybeépítve, így kedvenced összekötheti a kellemest a hasznossal.

2. Pet box

A macskáknak készült meglepetés csomagok azért is népszerűek, mert több apróságot is elrejtenek bennük, így egyszerre több ajándékkal is meglepheted kedvenced. A legtöbb helyen lehetőséged van arra, hogy saját magad állítsd össze a csomagot, így cicád biztosan azokat a jutalomfalatokat, játékokat, tápokat kapja, amelyeket szeret. Persze nem muszáj pet boxokkal foglalkozó cégekhez fordulni, hiszen te magad is elkészítetheted otthon az ajándékot.

3. Különleges etetőtál

Tudósok sokáig figyelték a macskák viselkedését, és arra jutottak, hogy kedvenceink sokkal elégedettebbek, ha a táplálékuk nem csak az égből pottyan eléjük, hanem meg is kell érte küzdeniük. Ezért találtak ki olyan etetőtálakat, melyek játékos módon megnehezítik a cicák dolgát az eledelhez való hozzájutásban, így felszínre törhet a bennük rejtőző vadász is, ami hosszútávon kiegyensúlyozottabb viselkedéshez vezethet. A speciális etetőtálakról ebben a cikkünkben olvashatsz.

4. Búvóhely házilag

Ha nem szeretnéd drága ajándékokra költeni az összes pénzed, otthon is elkészítheted kedvenced karácsonyi ajándékát. Mivel a cicák köztudottan szeretnek elvonulni a világ elől, ezért egy rejtekhely mindenképp hasznos meglepetés lehet. Nem is kell hozzá más, mint egy kartondoboz, melyben cicád kényelmesen elfér, és egy régi, nem használt póló, aminek a nyakán keresztül kedvenced ki-be járkálhat kis házikójából. Egyszerű elkészítéséről az interneten több videót, bejegyzést is találsz.

5. FELIWAY® CLASSIC Párologtató és Spray

A macskák kifejezetten érzékenyek a környezeti változásokra, ami akár viselkedésbeli zavarokhoz is vezethet. A karácsonyi vendégsereg, új családtag, esetleg új kisállat mind olyan tényezők, melyektől a cicák stresszesek lesznek, ezért érdemes FELIWAY® CLASSIC Párologtatót vagy Spray-t használni, amely a feromonterápia módszerével segít kedvencednek átlendülni a feszült helyzeteken, így megszüntethető a karmolászás és a vizeletspriccelés problémája is. A FELIWAY® készítmények működéséről itt olvashatsz bővebben.

 

kar-aj

2018. december 10.

Kapcsolódó termékek

További termékek