Végre kifújhatjuk magunkat!

Elektromos párologtató formájában már eddig is sikeresen alkalmazták Feliway®-t a macskák stresszel kapcsolatba hozható viselkedészavarainak megelőzésére és megoldására. Bizonyos alkalmazásoknak ugyanakkor mindezidáig gátat szabott a termékek kiszerelése.

Az új spray kiszerelés megjelenésével tovább bővül a megoldható problémák köre, hiszen akkor is igénybe vehetjük a feromonok lazító-biztató hatását, amikor az elektromos párologtató nem jöhet szóba, azaz amikor “házon kívüli”, “nyílt színi” megoldásra van szükség. Ráadásul a két kiszerelés egymással kiválóan kombinálható, akár egyazon egyed esetében is.

Feliway_Charlie & Bird Visit 2 5_UK

A Feliway® Spray alkalmas a macska stresszhelyzeteinek enyhítésére minden olyan esetben, amikor a macskát szabad mozgásában korlátozni kényszerülünk, legyen szó akár egy utazásról, macskakiállításról, állatkórházi tartózkodásról vagy akár egy nem túl macskabarát vendégről, aki miatt a cicát átmenetileg ketrecbe kell zárni. A faciális (pofatájéki) feromonok pozitív hatását érezve a macskák lényegesen könnyebben viselik el a környezetváltozás okozta kellemetlenségeket. Utazás esetén például célszerű 4-8 pumpálásnyi mennyiséget a szállító box sarkaiba fújni.  Mivel a spray vivőanyaga alkoholos természetű, ezért negyedórát várni kell, mielőtt a cicát beteszed a szállítóba! A hatás 4-5 órán keresztül áll fenn, tehát hosszabb út esetén ismételni szükséges, azonban a macskát a sprayzés idejére el kell távolítani. Praktikus, ha egy törölközőre fújjuk, így elég, ha ezt vesszük ki, a cica maradhat a dobozban.

Feliway_Charlie & Bird PRODUCT 3_UK

Sok macska úgy reagál a stresszre, hogy karmait szem előtt lévő tárgyakon, pl. a család kedvenc bőrkanapéján élesíti, hogy mindenkivel tudassa, valami baja van. Bebizonyosodott, hogy jelölő karmolás esetén kifejezetten jó hatású, amennyiben a Feliway® Spray-t a karmolás helyére fújjuk. A termék használata mindaddig javasolt, amíg a macska a saját faciális feromonjait el nem helyezi a korábbi karmolás helyén.

Vizeletspriccelés esetén is javasolt a Feliway® Spray alkalmazása, közvetlenül a spriccelés helyére fújva, de ilyen esetben a Feliway® Párologtató az elsőként választandó kiszerelés, a spray csak kiegészítő szerepű.

Felmerül a kérdés, hogy mivel szabad a vizeletet letakarítani. Legjobb a sima csapvíz, esetleg, ha a felület engedi, a patikában kapható etilalkohol. Semmi esetre sem szabad klórt vagy kvaterner ammóniumsót tartalmazó fertőtlenítőszert választani, mert ezek hatóanyaga további jelölésre készteti a cicát!

A legjobb tehát, ha a Feliway® Spray-t a jelölő karmolás, a vizeletspriccelés és a függőleges karmolás eseteiben célzottan a spriccelés, illetve a karmolás helyére fújjuk.

2016. július 5.

Kapcsolódó termékek

További termékek