Utazás macskával

Ha már utaztál a cicáddal, biztos te is észrevetted, hogy a környezetváltozással, az új ingerekkel és a kocsiban, vonaton vagy buszon való zötykölődéssel járó stressz mennyire megviseli a kedvenced. Korábbi cikkünkben már szó volt arról, miként érdemes autóba ülni macskával, most pedig azt tudhatod meg, hogyan használd a feromont tartalmazó Feliway® termékeket, melyek segítenek abban, hogy cicád utazás közben is kiegyensúlyozott maradjon.

1. Ismerkedés a szállítódobozzal

Mivel az új környezet és a bezártság szorongást válthat ki a macskákból, ezért minél előbb érdemes megismertetned kedvencedet a szállítóboxszal. Ez jó esetben heteket, hónapokat jelent! Hagyd elől a nyitott ajtajú boxot vagy a kosarat és tegyél bele egy puha takarót. Ilyen módon kedvenced megbizonyosodhat arról, hogy nem csak nem kell félnie tőle, de még jót szunyókálhat is benne.

2. Étkezés

Semmiképp se etesd meg kedvenced közvetlen az utazás előtt, hiszen a rázkódás, zötykölődés és a kocsi mozgása hányingert, hányást válthat ki a cicádból! Az utolsó etetés és az utazás között legalább 6 óra teljen el.

3. Előkészületek

A szállítódobozzal való ismerkedésen kívül van még egy fontos mozzanata az utazás előtti előkészületeknek. Amennyiben a Feliway® Spray-t alkalmazod, ügyelj arra, hogy negyedórával azelőtt fújj belőle a boxba, mielőtt betennéd a macskád!

4. Hogyan alkalmazd a Feliway® Spray-t?

A Feliway® Spray alkalmazása rendkívül egyszerű. A fent említett negyedórás várakozási időn kívül figyelj arra, hogy a doboz minden sarkába jusson a feromonból, és két-két fújás dukál a doboz tetejére és aljára is, pl. a behelyezett puha takaróra!

5. Hosszabb utazás vagy költözés esetén is Feliway®

Ha nyaralni vagy új lakásba viszed kedvenced, érdemes használnod a Feliway® Párologtatót, mely segít cicádnak megbarátkozni az új környezettel, hiszen a párologtató olyan feromont bocsát ki, mellyel a macskák a területüket is megjelölik a dörgölőzés során.

Ha kíváncsi vagy, miért is okoz stresszt az utazás a macskáknál, nézd meg az alábbi feliratos videót, melyben egy állatorvos magyarázza el a jelenség hátterét:

2017. június 2.

Kapcsolódó termékek

További termékek