Strandolj a kutyáddal!

Miközben tombol a hőség, biztos neked is eszedbe jut, hogy milyen jó is lenne egy strandon lógatni a lábad és hűsíteni magad a vízben. Ilyenkor bizony a kutyáknak is melegük van, ráadásul sokuk nagyon szeret pancsolni, ezért kézenfekvő lenne, ha kedvenced is magaddal vihetnéd, ám kutyás strandokat találni nem is olyan egyszerű dolog. Szerencsére Magyarországon is egyre több kutyabarát partszakaszt alakítanak ki, melyekből most összegyűjtöttünk neked ötöt.

1. Fonyód

A fonyódi kutyastrand az egyik legújabb a hazai kutyabarát fürdőhelyek között, hiszen csak ezen a nyáron nyitotta meg kapuit. A vízirendőrség mögött kialakított részen nyugodt szívvel pancsolhatsz kedvenced társaságában, és még belépőt sem kell fizetned. Igaz, a jól megszokott büfésor hiányzik, de a füves terület ápolt és viszonylag kiterjedt, így zavartalanul élvezheted a Balatont és a túlparton elterülő Badacsony látványát.

2. Tihanyi Belső-tó

A tihanyi Belső-tó délkeleti része csak a kutyásoké. A tó partján a csónakkikötőnél lévő táblán egyébként fel is tüntették, hogy pontosan hol fürdőzhetsz kedvenceddel, így biztosan nem fogjátok zavarni egymást a horgászokkal. A település határában lévő vulkanikus eredetű tó kivételesen szép helyen fekszik, ezért a lubickolás után érdemes egy nagy sétát is tenni kutyáddal, de a színes családi programoknak köszönhetően az is jól jár, aki kevésbé aktív pihenésre vágyik.

20160630_enkedvencem_kutyastrand_cikk

3. Velencei-tó – Drótszamár Kemping

A Velencei-tó partján található kutyabarát kempingben még arra is ügyeltek, hogy a kutyás vendégek számára külön partszakaszt különítsenek el a 600 méter hosszú strandon. A gyerekeket egy 14 elemből álló szuper játszótér várja, a nyári programok pedig garantált szórakozást biztosítanak a felnőtteknek is. A kemping területén bolt, büfék és étterem is működik, ezért a napi szükségletek kielégítéséért sem kell messze menned.

4. Tatai Öreg-tó

A fővárostól nagyjából egy órányi távolságra lévő tatai Öreg-tó szintén a kutyabarát helyek közé tartozik, hiszen a tó több pontján is kijelöltek olyan területeket, ahol bátran fürdőzhet az ember akár kutyával is. Ha nem csak strandolni van kedved, meglátogathatod a tatai várat, vagy válogathatsz a közelben lévő kiváló kirándulóhelyek közül is.

5. Veresi Kutyás Központ és Uszoda

Egy kicsit kilóg a sorból a Veresegyházon található uszoda, ugyanis nem természetes vízről van szó, habár a medencét a település alól feltörő termálvízzel töltik fel. Ide elsősorban nem kikapcsolódni, hanem fizioterápiás céllal járnak a gazdik a kutyájukkal, hiszen az úszás és a termálvízben található ásványi anyagok jó hatással vannak a négylábúak szervezetére is. A medence mellett széles körű szolgáltatások is várják a betérő vendégeket.

2018. július 8.