Segítség, vendégség!

Sokan nem tudják, hogy a vendégség nem kifejezetten öröm és szórakozás a macska számára. Ennek az az egyszerű oka, hogy a macskák akkor érzik jól magukat, ha ők irányíthatnak. Márpedig a vendégek jönnek-mennek, hangoskodnak vagy elfoglalják a cica kedvenc karosszékét. A házigazdák áthelyezik a bútorokat, hogy jobban elférjen a vendégsereg. Esetleg bizonyos ajtókat bezárnak, hiszen nem mindenhol sikerült rendet rakni… Plusz asztalokat, székeket hoznak.

segitseg-vendegseg_cikkTovább tetézi a bajt, ha egy vidám vendég minden áron meg akarja simogatni a macskát, és esetleg még a szekrény mélyéről is kiveszi, pedig oda aztán végső kétségbeesésében menekült. Nem csoda, ha a cica finoman szólva nem érzi komfortosan magát. Enyhébb esetben csak annyit látsz, hogy nem látod a cicádat, mert szabotálja a társasági életet, és elbújik. Rosszabb esetben morózussá válik, és nem átall odakapni egy simogatni készülő kéznek. De az is lehet, hogy csak a vendégség elmúltával jelzi, hogy valami nincs rendben: karmolásnyomok a kanapé karfáján, vizeletspricc az ajtófélfán, csökkent étvágy. Ismerős esetleg?

A megoldás nyilván nem az, hogy lemondjuk a vendégeket és bezárkózunk. Ugyanakkor, felelős gazdiként célszerű „macskaszemmel” végigtekinteni a lakáson, valamint a tervezett programon, és ahol lehet, macskabarát megoldást találni. Hasznos tippekről hallhatsz itt és olvashatsz itt. Jó szívvel ajánljuk a FELIWAY CLASSIC Párologtatót, amelynek feromontartalma segít ellazítani a szorongó cicát, és megnyugtatja, hogy korántsem olyan nagy a baj, mint amilyennek elsőre látszik. A feromonterápiáról több információt találsz itt.

2016. december 23.

Kapcsolódó termékek

További termékek