A pufók cica, aki egy lengyel város fő látványossága lett

A Lengyelország északnyugati részén található Szczecin városában számos látnivaló akad, például a hercegi vár vagy a Kasprowicz park, a turisták körében manapság mégsem ezek a legnépszerűbb attrakciók, hanem egy mókás cica. 

Gacek cica egyesek szerint körülbelül tíz, mások szerint csak hat éve él Szczecinben a Kaszubska utcában, de ez idő alatt sikerült belopnia magát a környékbeliek szívébe, azóta pedig országos, sőt nemzetközi hírnévre tett szert mókás megjelenésének és barátságos viselkedésének köszönhetően. Megpróbáltak otthont találni neki, de annyira hozzászokott az utcai környezethez, hogy a „rabságba” szinte belebetegedett, ezért inkább visszavitték eredeti helyére és megajándékozták egy saját házikóval.  

Folyamatosan gondoskodnak róla, rendszeresen kap enni, sőt valaki ivartalaníttatta is. A fekete-fehér cicát egyre többen kezdték látogatni, és mindenki hozott neki valami finom falatot, ezért egy idő után kicsit kikerekedett, amitől az emberek még aranyosabbnak látják. A Google térkép szerint már több mint 4000-en látogatták meg, és szinte mindenki ötcsillagosra értékelte a cicával való találkozás élményét.  

 Gacek nemcsak jóindulatú embereknek tetszett meg, többen megpróbálták már elrabolni. A legutóbbi ilyen eset márciusban történt, amikor egy nő szerette volna becserkészni, de a cica résen volt, és bemenekült egy autó alá. Mindezt egy biztonsági kamera felvételeiből tudjuk, amely pár éve egy sokkal komolyabb kísérletet is rögzített már. Akkor egy férfi és egy nő az éjszakai órákban több ketrecet is kihelyezett, de egyikbe sem sikerült beédesgetniük Gaceket az ottlakók beavatkozásának köszönhetően. 

Gaceknek Instagram-oldala is van, ahol még több fotó mellett megcsodálhatod a képével ellátott szuveníreket is, amelyeket a helyi boltok árusítanak. 

Forrás: YouTube 
2023. június 26.