Ő lehet a világ legnagyobb házimacskája

Mit szólnál, ha cicád olyan nagyra nőne, hogy sokan kutyának vagy vadmacskának néznék? Bizonyos fajták méreteikkel kiemelkednek a többi cica közül, ilyen például a Maine Coon is, amely több rekorder macskát is adott már a világnak, Murphy személyében pedig egy újabb elképesztő csúcs van készülőben… 

Murphy a családjával él az angliai Worchestershire-ben egy másik cica és két corgie társaságában, akiket már bőven túlszárnyalt méreteivel, pedig alig múlt el egy éves, a Maine Coon cicák viszont három-ötéves korukig növekedésben vannak. Murphy már most 11 kilót nyom és 104 centi hosszú, ami azért még jóval elmarad Stewie testhosszától, aki 123 cm-rel a világ leghosszabb macskája volt, viszont még van két éve behozni a lemaradást, amire minden esélye megvan. 

A gazdijai szerint Murphy már 13-14 hetes korában elérte egy átlagos cica méreteit, de még most sem tekinthető felnőttnek, ami sokszor a viselkedésében is megmutatkozik, ugyanis vannak „erősebb” fél órái, amikor szinte megveszve rohangál fel-alá a lakásban, a két kutya legnagyobb megrökönyödésére. Csak a szárazeledelére 30.000 Ft-nak megfelelő fontot költenek a gazdijai havonta, termete miatt pedig mindenből nagyobbat kell neki szerezni, mint egy átlagos cica esetében, így például kutyáknak való hordozója van és extra méretű alomtálcája, amely jelentős mennyiségű almot elnyel, annak cseréje pedig szintén egy vagyonba kerül, és akkor még nem beszéltünk a károkról, amelyeket a lakás dekorációjában és a család telefontöltőiben okozott. 

Mindezek ellenére Murphy kedves és játékos cica, a család másik macskájával és a kutyákkal is jól kijön. Ha szülővárosában már most szenzációnak számít, vajon mi lesz akkor, ha tényleg olyan nagyra nő, hogy ő lesz a világ valaha élt leghosszabb macskája? 

Forrás: metro.co.uk 
Fotó: Emma Trimble / SWNS 
2023. március 6.