Miért szeret a cicád rátelepedni a laptopodra?

Te is rajtakaptad már a cicádat azon, hogy amíg pár pillanatra magára hagytad a laptopoddal, ő szépen rátelepedett, és el is helyezkedett rajta kényelmesen egy kis pihenéshez? A jelenség elég gyakori, ezért megpróbáltunk utánajárni, hogy miért is szerethetik annyira szőrös kis kedvenceink a hordozható számítógépeinket. 

1. „Most már elég volt!”

Ha otthonról dolgozol, kihívást jelenthet, hogy lekösd kedvenced figyelmét, amíg a munkádat végeznéd, de hidd el, hogy cicád számára is nehéz megérteni, hogy miért nem vele foglalkozol. Miért vagy egyáltalán otthon, ha nem azért, hogy megsimizd, amikor csak szeretné? Egyes feltételezések szerint ennek az elégedetlenségnek ad hangot a cicád, amikor tüntetőleg ráfekszik a laptopodra. Tulajdonképpen olyankor ezt akarja mondani neked: „Elég volt a melóból, most már foglalkozz velem!”

2. „Az üzlet az üzlet…”

Ha dörzsöltebb cicád van, már rájöhetett arra, hogy a kedvéért úgysem fogsz felmondani a munkahelyeden, szóval mindenképpen dolgozni fogsz a laptopodról, és szinte bármit megtennél azért, hogy ebben ne zavarjon meg senki. Még ő sem. Ennek azonban megkéri az árát, tehát a laptopra való telepedés tulajdonképpen egy üzleti ajánlat is lehet kedvenced részéről: „Ha kapok egy kis jutifalit vagy simit, akkor békén hagylak!”

3. „Na jó, ez engem is érdekel!”

A laptopod képernyőjén zajló események a cicád érdeklődését is felkelthetik. A videókat, a sok mozgó, színes izét egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni, és cicád az első sorból szeretné végignézni a történéseket.

4. „Ez egész kényelmes!”

Elképzelhető, hogy a készüléked kialakítása, a billentyűzeted tapintása vonzó a cicád számára, és egyszerűen csak kényelmesnek találja a laptopodat, ezért mit sem törődve azzal, hogy te éppen dolgoznál rajta, ő rátelepszik, és inkább ágyként tekint rá. 

5.  „De jó a kilátás innen!”

Próbáld ki, hogy a betonra rajzolsz egy kört, vagy a padlóra ragasztod egy téglalap körvonalait, és nézd meg, hogy mit csinál a cicád! Minden bizonnyal a kör vagy téglalap közepébe fog telepedni, hiszen a dobozokhoz hasonlóan a körülhatároltság biztonságérzettel tölti el. Ugyanígy biztonságot nyújt neki a magasság, ezért már egészen kis magasságkülönbség is számít a fekhely kiválasztásának szempontjából, így ha adott az asztal, és a pár centivel kiemelkedő laptopod, akkor az utóbbi mellett fog dönteni. 

6. „Hű, de kellemes meleg van itt!”

A laptopod a működéséből fakadóan hőt termel, ami nem kerülheti el a cicád figyelmét sem, akinek a fekhely kiválasztásánál az egyik legfőbb szempontja a kellemes hőmérséklet. Próbálj meg ehelyett felkínálni neki egy másik helyet, ahol szintén kellemes meleg van.

Szeretnél hasonlóan érdekes dolgokról olvasni? Akkor iratkozz fel a Feliway Blogra, hiszen mi is onnan merítettünk ötletet ehhez a cikkhez!

Forrás: blog.feliway.hu
2021. július 12.