Megmentette gazdija életét egy zsémbes macska

Néhány macska egészen különleges képességekkel rendelkezik. Egy amerikai idősotthonban például él egy cica, aki előre megjósolja, ha valamelyik lakó az utolsó óráihoz érkezett. De hasonlóan megdöbbentő annak a brit cicának a története, aki megmentette gazdája életét azzal, hogy ráérzett egy súlyos betegség kialakulására. Persze még érdekesebb az, ahogyan ezt jelezte a nőnek…

20181214_enkedvencem_macska_életmentő_cikk

A kép forrása: metro.co.uk

A szóban forgó gazdi a 45 éves brit nő, Angela Tinning, aki azért van még életben, mert igen különleges macskája van. Angela bizonyára nem gondolta volna, hogy cicájának zsémbes természete egyszer még jól fog jönni, ahogyan azt sem gondolta, hogy betegség fenyegeti, hiszen egészségesnek érezte magát, semmi jele nem volt, hogy veszély fenyegeti. Egyszer azonban furcsa dolog történt. Kedvence, Missy tőle teljesen szokatlanul elkezdett kedvesen viselkedni. Bújós lett, sőt még a gazdája mellkasára is rátelepedett. Ez annyira nem vallott Missyre, hogy Angela gyanút fogott, hogy valami nincs rendben. Nem sokkal később, amikor kis fájdalmat érzett, ha a cicája a mellkasára ült, rájött, hogy vele van a baj.

Orvoshoz fordult, és a vizsgálatok megállapították, hogy rákos sejtek kezdtek burjánzani a mellében, amelyeket műtéti úton hamarosan el is távolítottak. Ezután minden visszatért a normál kerékvágásba, hiszen Angela tovább élhette életét, és Missy is hozta a tőle megszokott zsémbes énjét, legalábbis egy ideig. Két évvel az eset után ugyanis a cica újra feltűnést keltett túlságosan jámbor viselkedésével, gazdája pedig egyből tudta, mi a teendő. Az újabb orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a korábbi beavatkozás nem volt teljesen sikeres, ezért újabb műtétre volt szükség, mely során eltávolították a veszélyeztetett testrészt. Ezzel megmentették Angela életét, aki állítása szerint túl sokáig várt volna a vizsgálatokkal, ha kedvence nem kezd el furcsán viselkedni, így tulajdonképpen neki köszönheti, hogy nem lett még komolyabb baja.

Egy helyi macskajóléti szervezet fel is figyelt az életmentő cicára, és kitüntetéssel jutalmazta Missyt azért, amiért képes volt a gazdája érdekében megváltoztatni a viselkedését pont akkor, amikor a legnagyobb szükség volt a segítségére. Az, hogy Missy hogyan érezte meg a kialakuló betegséget azonban egyelőre rejtély marad.

Neked is van hasonlóan megdöbbentő történeted a cicádról? Akkor írd le kommentben a macskABC Facebook-oldal posztja alá, ide!

Forrás: Velvet/Metro
2019. január 7.