Kutyaferomon kvíz

Tudtad, hogy a kutyák számunkra szinte észrevehetetlen módon is „beszélgetnek” egymással? A különböző hangokon és a testbeszédükön kívül a legfontosabb kommunikációs eszközeik kémiai jelek, „illatanyagok” vagy más néven feromonok, amelyek a többi élőlény számára érzékelhetetlenek. Leszámítva persze minket, hiszen habár természetes módon mi is képtelenek lennénk dekódolni a kutyák kémiai üzeneteit, laboratóriumi körülmények között már elő is tudjuk állítani ezen feromonok másolatát. Íme tehát 10 kérdés hűséges társaink titkos nyelvéről! Felkészültél?  

1.  A gerinces állatok közötti, kémiai vegyületek útján történő kommunikációnak három fő módja ismert. Melyik a kakukktojás az alábbiak közül?
2.  A feromonok érzékelése egy különleges szerv feladata, amely az orrüreg elülső részében, a kemény szájpadláson helyezkedik el. Mi a neve ennek a szervnek? 
3.  Ahhoz, hogy a feromonokat érzékelhesse, a kutyának aktívan levegőt kell pumpálnia a páros szerv üregeibe. Mi a neve ennek a jelenségnek?  
4.  Az imént említett reakciónak három szemmel látható jele is van a kutyáknál. Melyik NEM tartozik ezek közé az alábbiak közül?  
5.  A kutyák szervezete olyan feromonokat termel, amelyek mindenféle korú kutya számára a biztonság és nyugalom erős üzenetét közvetítik. Hogy hívják ezeket a feromonokat?  
6.  Az előző kérdésben említett feromonokat természetes körülmények között az anyakutya állítja elő a kölykei megnyugtatására és felbátorítására. Hol termelődnek ezek a vegyületek?  
7.  Túl lehet adagolni a feromonokat?  
8.  Az erre irányuló kutatásoknak köszönhetően a feromonokat már a gazdik is alkalmazhatják a kutyák különböző viselkedésproblémái esetén. Mire NEM nyújtanak megoldást ezek az otthon is alkalmazható feromonok?  
9.  A kölyökkutyák esetében az otthon alkalmazott feromonok elősegítik az éjszakai sírásról való leszokást, valamint az egyedüllét és az ijesztő zajok elviselését. Ezeken kívül mire jó még a feromonterápia a kiskutyáknál?  
10.  Az alábbiak közül melyik egy kutyaferomonokat tartalmazó termékcsalád neve?  

Érdekesnek találtad a kvízt? Akkor érdemes feliratkoznod erre a blogra, ahol a feromonokról, a kutyák viselkedéséről és neveléséről olvashatsz érdekes bejegyzéseket! 

2022. augusztus 8.

Kapcsolódó termékek

További termékek