A kutya, aki szó szerint az égből pottyant

Ha csodával határos túlélésekről van szó, sokszor inkább cicákra gondolunk, ráadásul a hiedelem is ezt támasztja alá, miszerint a macskáknak hét életük van. Pedig a kutyák is legalább akkora túlélők, amit az alábbi, néhány éve Ausztráliában megtörtént, fordulatokban bővelkedő eset is alátámaszt… 

2019. augusztusában egy ausztrál család nem mindennapi események középpontjában találta magát. A Wandiligong nevű településen található házuk hátsókertjéből keserves nyöszörgésre lettek figyelmesek, és hamar meg is találták a hang forrását: egy sérült kiskutyától származott. Azt hitték, hogy a közelből szökhetett el, ezért a közösségi médián keresztül próbálták megtalálni a gazdit, de nem jártak sikerrel, ezért magukhoz vették a szerencsétlenül járt ebet.

Sérülései miatt állatorvoshoz is elvitték, a meglepetések sorozata pedig ekkor vette kezdetét. A doki szerint a kiskutya sebei egy ragadozó madártól származhattak. Az ilyen jellegű támadások nem ritkák az ausztrál vadvilágban, de kevesen olyan szerencsések, mint a Wandi névre keresztelt kutyus, aki valahogyan kiszabadult támadója karmai közül, és a család hátsókertjébe pottyant. A vizsgálatok közben az állatorvosnak feltűnt, hogy Wandi nem hétköznapi állat. Nem is biztos, hogy házi kutya, sokkal inkább hasonlított az ausztrál vadkutyákra, azaz a dingókra.  

DNS-vizsgálatot is végeztek, ami alátámasztotta a szakember feltételezéseit, sőt, további nem várt fordulatként kiderült, hogy Wandi nem közönséges dingó, hanem fajtiszta alpesi dingó, ami különösen ritkán fordul elő Ausztráliában. Mivel veszélyeztetett fajról van szó, ezért Wandi az őt megtaláló családtól egy helyi szervezet kifejezetten dingók megsegítésére létrehozott menhelyére került, ahol fajtársaival együtt nevelkedhet. Az alpesi dingó igen ritka, a helyi vadállomány természetes szabályozása miatt pedig az az ausztrálok célja, hogy újra helyreálljon a dingópopuláció, ezért Wandi a helyi fajmentő program kulcsfigurájává válhat.

Ha szeretnéd megismerni Wandit, látogass el az Instagram-oldalára, vagy nézd meg az alábbi videót: 

Forrás: YouTube 
2022. július 11.