Kislányt mentett a hős kutya

Mihez kezdene egy kislány a sűrű erdőben egyedül? És mennyivel jobbak az esélyei, ha vele van egy kutya is? Nos, egy közelmúltban történt eltűnés kapcsán kiderült, hogy nagyon is sokat segíthet, ha az eltévedt személy mellett egy hűséges kutya is jelen van.

Senki nem gondolta volna, hogy rosszul végződhet egy szülinapi zsúr, de nemrég Montenegróban megtörtént a szülők egyik rémálma. A hétéves kislány, Chiara ugyanis eloldalgott a partiról, és elindult barangolni az erdőben, ám eltévedt, és sehol nem találták. A szülei felhívást tettek közzé a Facebookon, és jelentkezett is egy seregnyi önkéntes, a rendőrség és a tengerészet egyes tagjai is, de az egész éjjel tartó kutatás sajnos nem hozott eredményt.

A helyzetet nehezítette, hogy a kislány dél-afrikai állampolgárként csakis angolul beszélt, így segítséget sem feltétlen tudott volna kérni, illetve a környéken hírhedt bandák is tevékenykednek, akikhez több véres leszámolás is köthető.

Végül a szerencsének és a család vadászkutyájának köszönhetően nem történt baj, és Chiara 24 órával az eltűnése után újra a szerettei mellett lehetett. Bár a biztonság kedvéért kórházba szállították, de kifogástalan egészségi állapotban találtak rá, ami nagyban köszönhető a már emlegetett vadászkutyának, aki a hidegben melengette a kislányt, sőt, még egy kotorékot is ásott, ahol együtt meghúzhatták magukat, így elkerülve a kihűlést.

A te kutyád is ilyen hűségesen vigyáz a családra? Mesélj el egy erre vonatkozó történetet kommentben a kutyABC Facebook-oldal posztja alatt, itt!

Forrás: YouTube
2021. október 25.