Gondoltad volna, hogy kiborulhat a cicád, ha túl sokat vagy otthon?

Legszívesebben egész álló nap a cicáddal lennél, és meg vagy győződve arról, hogy a kedvenced is kitörő örömmel fogadná a társaságod? Nos, egy szerencsétlenül járt brit férfi példája jól mutatja, hogy nem feltétlen úgy gondolkodik egy macska, mint ahogy várnánk… 

Harry Jones Angliában él egy Salford nevű városban, és a közelmúltban nagy aggodalommal töltötte el cicája viselkedése, ugyanis egyik napról a másikra tőle teljesen szokatlan viselkedésmintákat vett fel. Kaparta az ajtót, keservesen nyávogott, majd több alkalommal is a férfi ágyába és a padlóra pisilt, ezen kívül egyre feszültebb lett. Harry azt gondolta, hogy bizonyára valamilyen betegség vagy fertőzés állhat a háttérben, ezért elvitte Helent egy állatorvoshoz. 

A doki diagnózisa alapján egyrészt fellélegezhetett, ugyanis megállapították, hogy Helennek fizikailag kutya baja sincs, így máshol kell keresni az aggasztó viselkedés gyökereit. Az állatorvos szerint a kaparászás, pisilés és nyávogás valamilyen lelki megpróbáltatásra vezethető vissza. Hamar kiderül, hogy mi lehet a gond, ugyanis Harry elárulta, hogy egy műtétből való lábadozás miatt az utóbbi időben sokkal többet volt otthon a korábban megszokottnál. 

Mivel a cicák számára a kialakult napirend az egyik legfontosabb dolog a világon, ezek alapján világossá vált, hogy Helent a gazdija állandó jelenléte kergette őrületbe, így csupán egy kis térre és egyedüllétre volt szüksége. 

Ha alapból is sokat vagy otthon kedvenceddel, akkor a jelenléted természetesen megszokott lesz a számára, de ha eddig napközben a munkahelyeden voltál, majd hirtelen otthoni munkavégzésre állsz át, akkor tanulj Harry történetéből, és biztosíts a cicád számára minél több félrevonulási lehetőséget, illetve próbálj ki természetes, nyugtató hatású megoldásokat is! 

 Ha tetszett a cikk, oszd meg a többi cicagazdival is! 

Forrás: mirror.co.uk 
2022. augusztus 22.