Készíts trükkös dobozt a cicádnak otthon!

Miért vásárolnál még több játékot a cicádnak, ha így is van olyan, amit nem használ? Ráadásul sokszor megtapasztalhattad már te is, hogy kedvenced jobban elvan egy papírgalacsinnal, gombolyaggal vagy kartondobozzal, mint bármilyen direkt macskáknak gyártott játékkal. Inkább nézz szét otthon, és dobd fel a hétköznapjait egy egyszerű, saját készítésű trükkös dobozzal! 

Szükséges alapanyagok, eszközök 

 • Kartonlapok/kartondoboz 
 • Körző/pohár 
 • Toll/ceruza 
 • Olló vagy sniccer 
 • Ragasztó/ragasztópisztoly 
 • Pingponglabda/papír vagy alumínium galacsin 

Elkészítés

 1. Szerezz vagy vágj ki két ugyanakkora méretű, körülbelül a cicád mellső lábainak hosszával megegyező oldalhosszúságú, négyzet alakú kartonlapot! Ez lesz a trükkös doboz alapja és teteje. 
 2. A tetejére körző vagy pohár segítségével rajzolj annyi kört, amennyit jónak látsz vagy amennyi csak ráfér, és vágd ki a köröket ollóval vagy sniccerrel! 
 3. Vegyél magadhoz egy újabb kartonlapot, és vágj ki belőle négy kartoncsíkot, amelynek hossza megegyezik az alap és a tető hosszával, és magasabb egy pingponglabdánál! Ezek lesznek a trükkös doboz oldalai. 
 4. Tetszés szerint az egyik vagy akár az összes oldalra rajzolj köröket és vágd ki őket! 
 5. Az elkészült oldallapokat ragaszd rá a trükkös doboz alapjára, majd ragaszd rá az oldalakra a lyukakkal tűzdelt tetőt is! 
 6. Ezután dobj bele a dobozba egy pingponglabdát, és kész is vagy! 

Lehetőleg a cicád szeme láttára dobd bele a trükkös dobozba a labdát vagy galacsint, aki remélhetőleg a lyukakon keresztül elkezdi majd piszkálni a golyóbist, amivel hosszú percekig lefoglalhatja magát. 

Ha nem egészen világos az elkészítés módja, vagy megnéznéd, hogy milyen lesz a végeredmény, akkor játszd le az alábbi videót:

Ha tetszik a trükkös doboz, akkor oszd meg ismerőseiddel is a macskaABC Facebook-oldal bejegyzését itt! 

Forrás: YouTube 
2023. március 14.