Készíts játékot a cicádnak saját magad!

Ugye te is jártál már úgy, hogy megvettél egy drága játékot a cicádnak, de szinte hozzá sem nyúlt? A macskák sokszor jobban kedvelik az egyszerű játékokat, mint például egy papírgalacsint, kiürült üdítős palackot vagy egy kartondobozt, mint a különböző gyártók által megálmodott mütyűröket, ezért érdemes szétnézned otthon, hátha van valami, amiből te magad is készíthetsz valami mókásat. Az alábbi játék elkészítéséhez például csak pár kartonlapra van szükséged. 

Szükséges alapanyagok, eszközök 

 • Kartonlapok/kartondoboz 
 • Körző/kis és nagytányér 
 • Toll/ceruza 
 • Olló vagy sniccer 
 • Ragasztó/ragasztópisztoly 
 • Pingponglabda/papír vagy alumínium galacsin 

Elkészítés

 1. Keress pár kartondarabot, és vágj ki két 20 cm átmérőjű kört!
 2. Az egyik kör közepére rajzolj körzővel egy 15 cm átmérőjű kört, és vágd ki, így kapsz egy gyűrűt! A kivágott tizenöt centis lapra is szükséged lesz később, úgyhogy tedd félre! 
 3. Vágj ki egy 5-7 cm széles kartoncsíkot, amelynek a hosszúsága megegyezik a kivágott 15 centis kör kerületével. Ez körülbelül 47,1 cm, de azt is megteheted, hogy hosszabb csíkot vágsz, odaméred a tizenöt centis körhöz, és levágod a felesleget! 
 4. A csíkot helyezd el a gyűrű közepén, és ragasztópisztoly segítségével rögzítsd! 
 5. A 20 centis, tömör körlap széleitől pár centire rajzol fel négy „banán” alakzatot egymástól egyenlő távolságra, majd vágd ki a “banánokat”! 
 6. Az így kapott, kormánykerékhez hasonló lapot ragaszd rá a gyűrű közepére rögzített kartoncsíkra! 
 7. Vágj ki egy újabb 5-7 cm széles és kb. 15 cm hosszú kartoncsíkot, és ragaszd az épülő torony tetejének közepére! 
 8. Előveheted a már kivágott 15 cm átmérőjű kört, és a korábbiakhoz hasonlóan csinálj belőle újabb „kormánykereket”, amit rágaszthatsz az épülő torony tetejére! 
 9. Ezt követően vágj ki négy kb. 2 cm széles kartoncsíkot, amelyek közül kettő hossza 47,1 cm, a másik kettőé pedig 31,4 cm! 
 10. A hosszabb csíkokat perem gyanánt ragaszd a nagyobb körök széléhez úgy, hogy a torony legalsó szintjénél a perem felfelé, a második szintén lefelé álljon! 
 11. A rövidebb csíkok közül az egyiket ragaszd a legfelső szint széléhez úgy, hogy lefelé álljon, majd vele szemben az utolsó csíkból alakíts ki egy kört, ami a torony második szintjének pereme lesz! 
 12. Végezetül szerezz egy pingponglabdát vagy galacsint, és a cicád szeme láttára helyezd el a torony valamelyik szintjén! 

Kedvenced hamarosan rákap a játék ízére, és körbe-körbe pofozgatja majd a labdát az általad készített játéktoronyban! 

Ha nem egészen világos az elkészítés módja, vagy megnéznéd, hogy milyen lesz a végeredmény, akkor játszd le az alábbi videót:
 

Ha tetszik az ötlet, akkor oszd meg ismerőseiddel is a macskaABC Facebook-oldal bejegyzését, itt! 

Forrás: YouTube 

 

 

 

 

 

 

2023. szeptember 25.