Íme a tökéletes ajándék a kutyádnak!

A kutyákat manapság családtagként kezeljük, így olykor-olykor őket is meglepjük valamilyen apró vagy akár nagyobb ajándékkal. A saját készítésű meglepetés azonban sokkal nagyobb örömet okoz annak is, aki adja, és annak is, aki kapja! Ha régóta szeretnél valami különlegeset, de ugyanakkor hasznosat ajándékozni kedvencednek, akkor a házilag elkészített szimatszőnyeg a legjobb megoldás! 

A kutyák számára a mentális kihívások ugyanolyan létszükségletnek számítanak, mint a mozgás vagy a közös játék. A szimatszőnyeg ráadásul nem csak a mentális képességekre alapozva szórakoztatja kedvencedet magányos óráiban, hiszen használata során fontos szerepet kap a szaglás is. Tulajdonképpen egy olyan bolyhos, sűrű fonású szőnyegről van szó, amelyben jutalomfalatokat lehet elrejteni. A bolyhoktól azonban nem láthatók a finomságok, ezért kedvencednek muszáj az eszét és az orrát is használnia, hogy hozzáférjen a hőn áhított falatkákhoz. Nagyszerű szórakozás ez, ráadásul felesleges egy vagyont elkölteni a szimatszőnyegre, hiszen körülbelül másfél óra alatt, pár száz forintos beruházással te magad is elkészítheted.

Szükséges alapanyagok, eszközök 

  • Használaton kívüli ruhadarabok vagy egy lepedő
  • Lyukacsos, gumiból készült mosogató alátét
  • Olló 

Elkészítés

  1.       Vágd fel a kiválasztott textilanyagot hosszú csíkokra! Ehhez sok türelemre lesz szükséged, ugyanis nem árt, ha száznál is több ilyen ruhacsíkod van a további műveletekhez!
  2.       Vedd magadhoz a lyukacsos mosogató alátétet, és kezd el rákötögetni a korábban kivágott textilcsíkokat. Itt is sok türelemre lesz szükséged, mivel a lényeg az, hogy végül egy minél sűrűbb, kesze-kusza bolyhokból álló szőnyeget kapj!

Ha elakadnál, ebből a videóból világosan kiderül, hogy mi a cél, és a helyes technika (ahogy láthatod egy lyukacsos gumilábtörlő is megteszi csíkokra vágott pléddel):

Ha elkészültél, akkor nincs más dolgod, mint elrejteni néhány jutalomfalatot vagy pár szem száraztápot a bolyhok között, és rávezetni kutyádat a feladatra. Miután rájött a játék lényegére, hosszú időre lekötheted vele, míg te nyugodtan tevékenykedhetsz közben otthon.

Tetszik a házilag elkészíthető szimatszőnyeg? Akkor oszd meg ismerőseiddel is a kutyABC Facebook-oldal bejegyzését, itt!

Forrás: YouTube
2019. október 28.