Hat év után tért haza gazdáihoz ez a cica

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy cica egy óvatlan pillanatot kihasználva kiszökik a lakásból, a számára ismeretlen terepen eltéved, és soha nem kerül vissza a gazdijaihoz. Szerencsére arra is van példa, hogy a nagy kaland végül jól végződik… 

Pauline és Trevor Robinson az angliai Durhamben élnek nyugdíjasként, és hódolnak szenvedélyüknek, az állatoknak. Jelenleg is van két cicájuk, illetve egy mentett kutyusuk, a csapathoz azonban nemrég csatlakozott egy rég nem látott ismerős is. Robinsonék ugyanis hosszú évek óta tartanak macskát, közülük az egyik azonban 2016-ban kiszökött a lakásból egy nyitva felejtett ablakon keresztül. A pár kétségbeesetten próbált Georgie nyomára bukkanni: bekopogtattak a környező házakba, kiplakátolták a környéket a cica fotójával, de sajnos hetekkel később sem jártak sikerrel. Végül lemondtak Georgie-ról, elkönyvelték, hogy szeretett cicájuk valószínűleg már nem is él, ezért plakettet is készítettek az emlékére. 

Hat évvel később azonban váratlan fordulat következett be, hiszen egyik este hazaérve egy üzenetet találtak a helyi menhelytől, miszerint Georgie életben van, bár nincs túl jó állapotban. Pauline egyből érezte, hogy tényleg Georgie-ról van szó, és a menhelyre sietett, ahol bebizonyosodott, hogy valóban az ő macskáját találták meg, bár Georgie mikrochipje nem hagyott sok kétséget efelől. 

A szerencsétlenül járt kis kedvenc szörnyen lefogyott, a nyakán nyílt seb tátongott és súlyos bolhafertőzés kínozta, a ma 14 éves Georgie végre ismét a családjával lehet, amelynek új tagjaival a már említett két cicával, Charlie-val és Sabrinaval és a mentett kutyussal Bree-vel egyelőre még csak ismerkedik.  

Ha neked is van hasonlóan érdekes és kalandos történeted a cicáddal, oszd meg velünk a macskABC Facebook-oldal posztja alatt kommentben! 

Forrás: thenorthernecho.co.uk
A kép forrása: RSCPA 
2022. november 25.