Egy cica, aki bolondul az autózásért

A macskák territoriális állatok, ezért a legtöbb esetben foggal-körömmel ragaszkodnak a területükhöz, amelynek felügyelete a legfontosabb küldetésük. Ezért viseli meg őket a költözés és az állatorvosi rendelőhöz való autózás. Vannak persze kivételek, mint az alábbi cica, aki egyenesen rajong a kocsikázásért. 

Mika Észak-Londonban él, és nagy népszerűségnek örvend a környéken, mióta rendszeresen elkíséri gazdijait, mikor azok kocsikázni indulnak. Emellett sétálni is imád, szinte mindenhová a gazdijaival tart, legyen szó a pékségről vagy a könyvtárról. Az „anyukája” szerint sokszor inkább egy kutyáéra hajaz a viselkedése: amint meghallja a slusszkulcs csörgését, azonnal rohan is a kocsihoz, hogy bepattanjon, és az ablakból figyelhesse az utcán zajló eseményeket, illetve fújhasson a járdán sétáló ebekre. 

Gazdija szerint Mika nagyon nyugodt a kocsiban, ezért nem is használnak hordozót, hiszen teljesen elvan a hátsó ülésen vagy a műszerfalon. Mi viszont senkinek sem ajánljuk, hogy példát vegyen Mikáról és a gazdijáról, hiszen az autóban menet közben szabadon mászkáló cica könnyen elvonhatja a sofőr figyelmét, egy hirtelen fékezésnél pedig komoly sérüléseket is szenvedhet kedvencünk, éppen ezért érdemes ügyelni a biztonságra és odafigyelni az alábbiakra! 

Ha szeretnéd megismerni Mikát, nézd meg az alábbi videót:

Forrás: YouTube 
2022. április 11.